Domaća Scena

Srbija je spremna za eFootball EEF šampionat – vidimo se u Podgorici!

Nacionalni šampion i srpski reprezentativac, Marko ”Roksa” Roksić, i delegati Srpskog saveza elektronskih sportova i esportova (SESE) 6. septembra putuju u Podgoricu, gde će se održati evropske kvalifikacije u igri eFootball. Na kvalifikacijama će snage odmeriti preko 30 zemalja Evrope, u borbi za plasman za najprestižniji internacionalni esports šampionat.

Evropske eFootball kvalifikacije za veliki svetski IeSF šampionat odigraće se od 6. do 10. septembra u BEMAX Areni u Podgorici, uz publiku uživo. Kvalifikacije će se održati u okviru eFesta, najvećeg Sci-Tech & Gaming događaja u Crnoj Gori. Pored takmičarskog dela programa, trodnevni festival je namenjen svim ljubiteljima nauke, tehnologije i muzike.

Evropsko prvenstvo u eFudbalu je najveći internacionalni gejming događaj ikada organizovan u Crnoj Gori. Manifestacija će biti organizovana pod pokroviteljstvom Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i partnera saveza. Najbolji esportisti na turniru će se plasirati na svetski IeSF šampionat na prelepom ostrvu Bali.

Naš predstavnik Marko ”Roksa” Roksić ostvario je ogroman uspeh na nacionalnim kvalifikacijama, gde je pokazao da je ubedljivo najbolji eFootball igrač u Republici Srbiji. Sada je ostalo samo da mu poželimo sreću na predstojećim kvalifikacijama u Podgorici, gde će se susresti sa najveštijim eFootball igračima Evrope.

Svetski esports šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije održaće se na Baliju, u periodu od 27. novembra i 09. decembra 2022. godine. Ove godine na IESF-u igraće se ukupno šest esports naslova. Za organizaciju kvalifikacija zadužen je SESE, jedini zvanični Srpski savez esporta koji za Srbiju organizuje nacionalne kvalifikacije za sve IESF igre u svim kategorijama. Pored eFudbala, SESE je ove godine organizovao nacionalne kvalifikacije za igre Tekken 7, CS:GO i Dota 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top