Vesti

Počeo je eFest i Evropski šampionat u eFootball-u(EEF)

Gejming scena postaje uzbudljivija u regionu, a ovom prilikom smo u Crnoj Gori i to vrlo specijalnim povodom.

U Podgoričkoj Bemax areni je sinoć, 6. septembra, svečanom ceremonijom otvoren eFest, prvi festival gejminga i nauke u Crnoj Gori. Na ceremoniji otvaranja su prisustvovali brojni novinari, sekretar IeSF, predsednik EEF-a kao premijer i čelnici države Crne Gore. Festival će pokriti niz aktivnosti vezanih za video igre i moderne tehnologije u trajanju do 9. septembra.

Cilj festivala je okupljanje ljubitelja gejminga i nauke iz regiona, ali i čitave Evrope, kroz prezentacije za posetioce i broje turnire u video igrama, kao što su CS:GO, Dota 2 i eFootball.

Centralni deo festivala biće Evropski šampionat u eFootball-u(EEF) u kojem učestvuje 26 zemalja Evrope, među kojima i Srbija. Naš predstavnik biće Marko “Roksa” Roksić. On će prvi meč na turniru odigrati danas, 7. septembra, u 13:40 protiv prestavnika Bosne i Hercegovine.

Nagradni fond turnira je 10.000 eura, a pobediku je obezbeđen plasman na IeSF šampionat na prelepom Baliju.

Prvi dan festivala je već počeo, tako da ako ste u Podgorici posetite Bemax arenu, ili izdvojite par sati kupanja u moru i svratite da podržite Roksu.

Ispod možete pogledati par fotografija sa početka događaja, a putem ovog linka možete pratiti turnir u eFootball-u uživo. Kompletan raspored mečeva možete pronaći ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top