Vesti

EEF eFootball takmičenje završeno – Srbija je šampion Evrope!

Fantastične vesti dolaze iz Crne Gore, Srbija je šampion Evrope u eFootballu. Marko “Roksa” Roksić pobedio je predstavnika Turske, Mučahita Sevimlija ubedljivim rezultatom 3:1.

Čestitamo!

Finale EEF šampionata u eFootball-u se igralo po principu Best of 5, za razliku od prethodnih faza gde se igralo Best of 3. U prvoj utakmici finala Roksa je pobedio gotovo rutinski, sa 3:1, dok je drugi meč odneo Turski igrač. U trećem meču je Srbija odlično iskoristila prilike i povela na samom početku, što je do kraja donelo drugu pobedu za Roksu. Četvrti meč je bio i odlučujući za sudbinu trofeja EEF eFootball šampionata, ali i najnapetiji. Utakmica je bila prepuna prilika i Roksa je brzo poveo, da bi sredinom meča Mučahit izjednačio. Neizvesno je bilo do pred kraj utakmice, kada je Roksa dao odlučujući pogodak.

Put do finala Marka Roksića nije bio nimalo lak. Roksa je u grupnoj fazi izgubio dva puta od strane Španca gde je završio na drugom mestu. U eliminacionoj fazi takmičenja je imao zanimljive utakmice protiv Ukrajine u osmini finala, pa potom Portugala u četvrtini, dok je u polufinalu pobedio komšiju iz Makedonije, Davida Garevskog. U svim mečevima eliminacione faze je odneo pobede bez majstorice, dakle rezultatom 2:0.

Prva tri mesta osvojila su deo nagradnog fonda od 10.000 eura, dok je sam predstavnik Srbije sebi osigurao direktan plasman u osminu finala na IeSF šampionatu koji će se održati krajem godine na Baliju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top