PC

EA vidi šansu za Battlefield pošto će Call of Duty možda ne bude pristuan na svim platformama

Proteklih nekoliko nedelja je Microsoftova željena akvizicija Activision Blizzarda došla u razmatranje, a Call of Duty je stavljen u centar svih dešavanja. Nakon ovoga, izvršni direktor EA Endru Vilson je prokomentarisao ovu temu, tvrdeći da će Battlefield iskoristiti ovu priliku da pokuša da svrgne kralja FPS žanra.

Tokom nedavnog događaja Goldman Sachs-a, kako je izvestio SeekingAlpha, izvršni direktor EA Andrew Wilson je razgovarao o trenutnoj situaciji oko Call of Duty franšize i njegove multiplatformske budućnosti, koristeći priliku da kaže:

„U svetu u kojem mogu biti pitanja o budućnosti Call of Duty-a i na kojim platformama bi naredne igre mogle biti, a na kojim možda ne, biti platformski agnostični i među-platformski orijentisani sa Battlefield-om, mislim da je to ogromna prilika.”

Pošto je Battlefield 2042 pao daleko ispod očekivanja igrača, brend Battlefield se bori da održi svoju konkurentsku prednost. Tokom vrhunca PS3/Xbox 360 generacije, rivalstvo između Call of Duty i Battlefield bilo je mnogo ujednačenije, sa dve franšize koje su se svake godine suprotstavljale. Od tada, Battlefieldov uticaj se uveliko smanjio, a Call of Duty je preuzeo najveći deo poslovnog kolača.

Situacija oko COD-a trenutno je zbunjujuća, a budući da je budućnost nepoznata, EA ima priliku da pokuša da povrati neke od svojih fanova na svim platformama. Međutim, da bi to uradili, moraće da naprave igru koju ljubitelji FPS-a zapravo žele da igraju – i zato ćemo morati da sačekamo i vidimo kako će se sve ovo razvijati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top