Vesti

Uhapšen tinejdžer povezan sa masovnim GTA 6 curenjem informacija

Ranije ove godine utvrđeno je da je grupa poznata kao „LAPSUS$“ odgovorna za sajber napade na Microsoft, Nvidia i Samsung. Nakon neke istrage, grupa tinejdžera iz Velike Britanije uhapšena je u vezi sa napadima. Sada se čini da je još jedan britanski član ove sajber grupe uhapšen, ovog puta zbog nedavnih napada na Rockstar Games i Uber.

Nakon upada u mrežu ranije ovog meseca, i Uber i Rockstar Games pretrpeli su curenje podataka. U slučaju Rockstar-a, hakovanje je dovelo do toga da snimci iz Grand Theft Auto 6 procure pre objavljivanja podignu dosta prašine. Uber je tada odgovorio, potvrdivši da sarađuje sa FBI u istrazi. LAPSUS$ grupa je brzo osumnjičena za napad.

Danas popodne, Bi-Bi-Si javlja da je 17-godišnjak iz Velike Britanije uhapšen u vezi sa curenjem informacija. Veruje se da je ova osoba povezana sa grupom i da je odgovorna za curenje GTA 6, ali policija tek treba da zvanično potvrdi detalje.

S obzirom na veze sa Lapsus$-om, verovatno je da su Uber i Rockstar napadi izvedeni korišćenjem taktike društvenog inženjeringa da bi se dobili akreditivi za prijavu na naloge zaposlenih. Kada uđu, kradu što je moguće više podataka da bi ih iskoristili u potrazi za otkupninom ili prodali na tržištu Dark weba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top