Vesti

Nevolje za Disco Elysium studio – osnivači “isterani”

Disco Elysium je definitivno igra koja se može pobrojati među najboljima objavljenim u poslednjih nekoliko godina, a definitivno je najbolja skorija igra u cRPG žanru.

Igra je pokupila brojne nagrade i uživa u hvalospevima igrača na svim platformama zahvaljujući Final Cut verziji koja je već odličnu igru načinila još boljom. Ovo je bio prvenac studija ZA/UM, a developeri su stekli veliku reputaciju i fanovi(među njima i mi) sa nestrpljenjem očekujemo da čujemo vesti o narednom projektu.

Nažalost, u studiju ZA/UM ovih dana ne cvetaju ruže. Jedan od osnivača studija, Martin Luiga, objavio je raspuštanje kulturološke asocijacije ZA/UM, čime je otkrio da su vodeći dizajner iza DIsco Elysium, Robert Kurvitz, pisac Helen Hindpere i umetnički direktor, Aleksandar Rostov, napustili kompaniju krajem 2021. i to, kako sve navodi, protiv svoje volje.

Luiga je u objavi na Medium portalu obelodanio ovu vest, a u komentarima, kojima odgovara fanovima, krivi investitore zbog promene politike i odlaska ključnih članova. Za slučaj da niste znali, Luiga, Kurvitz, Helen i Rostov su se poznavali još dosta pre osnivanja studija ZA/UM, i bili su članovi kolektiva odakle se izrodila ideja za nastanak igre Disco Elysium.

Vest je verovatno pogodila sve fanove studija i igre, a unosi zabrinutost u nastavak, odnosno narednu igru ovog developera koja je u produkciji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top