Opisi igara

Preozbiljna konkurencija za Super Smash Bros: Utisci o MultiVersus beti

Ogromna moć koju Smash Bros ima na tržištu borilačkih igara je neosporna. Znate, kao što je to bilo za Dark Souls sa „soulslike“ ili The Binding of Isaac sa „roguelike“, rođenje novog žanra neizbežno nosi sa sobom novi fenomen: klonove. Mnoge borilačke igre su zapravo inspirisane radom velikog Nintenda, na manje ili više proždrljive načine. Zatim, tu su retkosti: klonovi koji su prokleto dobri, koji se više ne mogu definisati kao takvi i koji pokušavaju da odstupe od formule, testirajući neke nove i originalne. Mislim da tu možemo uklopiti MultiVersus, tabačinu iza koje stoji WB Games sa svojom celokupnom istorijom medijskih franšiza.

U osnovi, MultiVersus je borilačka igra u stilu 2D platformera koja, pored podsećanja na gorepomenuti i nagrađivani Smash Bros, može da se pohvali klasičnom formulom free2play igre. Prvi sezonski Battle Pass dostupan je od 9. avgusta, od 1. sezone, sa prilično raznovrsnim i zanimljivim nagradama. Otključava se ispunjavanjem zadataka koji će biti dostupni nakon završetka početnih misija.

Jednostavno rečeno, u MultiVersus za cilj imate da izbacite druge igrače iz arene. Ko prvi postigne unapred određen broj nokauta, pobeđuje. Koncept ne bi trebalo biti ništa novo za svakoga ko je ranije igrao slične igre. U MultiVersusu, međutim, postoji veći fokus na timskom radu na nekoliko različitih načina. Za početak, možete prilagoditi različite likove sa različitim sposobnostima koje, između ostalog, čine vaše napade jačim, omogućavaju vam da brže izbegavate udarce ili skačete više. Postoji nekoliko različitih opcija koje možete izabrati i ako vaš saigrač primeni iste sposobnosti, one se dodaju sposobnostima tima i čine ih još upečatljivijim.

Postava likova je vrlo raznovrsna, i stavlja DC superheroje, protagoniste crtaća Adventure Time, Scooby Doo, Looney Tunes, Rick and Morty i… Ariju Stark na isto bojno polje. Ovo su samo neki primeri, ali jasno vam je da je izbor enorman. Svaki lik deluje kao deo iste igre dok i dalje zadržava svoj autentičan izgled. Boje iskaču, scena i pozadine izgledaju fantastično, a korisnički interfejs je jednostavan i elegantan, dajući MultiVersusu izgled visokog kvaliteta. Sve u svemu, MultiVersus je u svojoj srži izuzetno zabavna igra.
Trenutno nas najviše brinu mikrotransakcije, ali na sreću, čini se da možete uživati u celoj igri bez trošenja i jedne pare, što je pozitivno. Prvi Battle Pass košta 3 dolara za 15 nivoa na premium odeljku. Pored toga, ako završite ovih 15 nivoa, osvojićete skinove, tauntove i dodatne nagrade. Kada ovo uporedimo sa drugim Battle Pass pretplatama, lično smatram da je ova preskupa.

Još jedna zanimljivost na koju želim da vam skrenem pažnju jesu emote potezi koji zaista previše koštaju. Recimo, Shaggy’s Shirt Rip emote je u alfa verziji bio automatski otključan. WB sada vrednuje ovaj emote na 5 dolara. Mislim da je to malo mnogo za jednu emote, ali pretpostavljam da neki mogu da tvrde suprotno.

Verovatno će se naši utisci menjati kako igra bude napredovala kroz betu, koja za sada nema planirani kraj. Imamo prezir prema ovakvoj monetizaciji, ali pošto skinovi i drugi kozmetički itemi nemaju uticaja na gejmplej, možda se naši utisci i ne promene.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top