PlayStation 4

Šef Playstation-a je išao čak do Brisela zbog zabrinutosti oko Majkrosoftove kupovine kompanije Activision

Šef PlayStation-a Jim Rian je navodno odleteo u Brisel prošlog meseca da se sastane sa regulatorima Evropske unije koji trenutno ispituju Microsoftovu predloženu akviziciju Activision-Blizzarda.

Prema izvorima Dealreporter-a, izvršni direktor kompanije Sony Interactive Entertainment lično je posetio sedište EU 8. septembra da bi izrazio zabrinutost konzolnog rivala zbog predložene kupovine od 68,7 milijardi dolara, inače najviše vrednosti ikada ponuđene za kupovinu studija/kompanije u gejming industriji.

Kao što je naširoko objavljeno poslednjih nedelja, zabrinutost PlaiStation-a u vezi sa ugovorom odnosi se na buduće aranžmane za izdavanje serije Call of Duty – koja je redovno godišnji bestseler na Playstation konzolama – i da li će ova franšiza biti povučena sa njihovih platformi.

Prema istim izvorima, Gugl je takođe izrazio zabrinutost regulatorima EU.

Prošlog meseca, šef Xbox-a Fil Spenser rekao je da se Microsoft obavezao da će Call of Duty učiniti dostupnim na PlayStation-u „još nekoliko godina“ nakon što Sonijev trenutni marketinški ugovor sa Activision-om istekne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top