PC

Microsoft platio čak 2,3 miliona dolara da ARK 2 bude na Xbox Game Pass od prvog dana

Često se pitamo koliko novca prelazi u ruke kada Microsoft ili Sony dovedu igru za neku od svojih usluga, kao što je Xbox Game Pass ili PS+. Iznos ima tendenciju da se razlikuje od ifgre do igre jer se dogovori pregovaraju od slučaja do slučaja. Zahvaljujući nedavnim prijavama “IPO” kompanije Snail Games, vlasnika studija Wildcard, sada znamo koliko su Soni i Microsoft potrošili na preuzimanje ARK: Survival Evolved za svoje usluge.

ARK: Survival Evolved je ponuđen pretplatnicima na PS+ kao besplatni mesečni naslov još u martu. Kako su primetili reporter Kotakua, Ethan Gach, i YouTuber fokusiran na ARK, GP, nedavne prijave SEC-a od Snail Games otkrivaju da je Soni potrošio 3,5 miliona dolara na ovu promociju.

Na drugom kraju spektra, Microsoft je potrošio 2,5 miliona dolara da zadrži ARK: Survival Evolved na Xbox Game Pass-u dugoročno i potrošio je dodatnih 2,3 miliona dolara da obezbedi ARK 2 kao naslov koji će se pojaviti prvog dana za Game Pass. Zanimljivo je da deo dokumenta takođe otkriva da će ARK 2 biti na Game Pass-u najmanje tri godine, ali kao što smo videli u prvoj igri, ovi dogovori se mogu ponovo pregovarati i prilagođavati u nastavku. Obe brojke su otkrivene u javno dostupnoj dokumentaciji SEC-a, koja je deo napora Snail Games-a da pređe u kompaniju kojom se javno trguje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top