PlayStation 4

Microsoft tvrdi da je Sony blokirao Game Pass na Playstation konzolama

Microsoft i Sony već neko vreme vode međusobnu raspravu, posebno kada je u pitanju stanje vezano za Call of Duty ako Microsoft prođe akviziciju Activision Blizzarda. Kao odgovor na Sonijeve izjave o ovom pitanju, Microsoft je sada tvrdio da je njegov konzolni konkurent „odlučio da blokira Game Pass sa PlayStation-a“.

Pošto je Uprava za konkurenciju i tržišta istraživala željenu akviziciju Activision Blizzarda od strane Microsofta, proizvođač konzola je dobio priliku da objasni prednosti akvizicije, pri čemu je Microsoft rekao (kako je izvestio Tom Warren iz The Verge):

„Xbox planira da uvede Activision Blizzard sadržaj u svoju pretplatu , Game Pass. Ovo će imati koristi za prikupljanje, povećanje vrednosti pretplate i proširenje pristupa Activision Blizzard sadržaju. Activision Blizzard nije dozvolio da njegov sadržaj bude uključen u pretplate trećih strana na bilo koji smislen način u prošlosti.

Osvrćući se posebno na Call of Duty, Microsoft je nastavio: „Niti postoji osnova za ideju da bi kupovina Call of Duty franšize mogla da ‘pomeri’ pretplatničke usluge u korist Xbox-a. Soni je odlučio da blokira Game Pass sa PlayStation-a, tako da nije dostupan u PlayStation ekosistemu. Pošto su sve igre koje su dostupne na Game Pass-u takođe dostupne za kupovinu, PlayStation igrači će i dalje imati mogućnost da kupe Call of Duty na PlayStation-u. I to će i dalje koštati manje od troškova prebacivanja kupovinom nove Xbox konzole.”

Zanimljivo je videti načine na koje obe strane pristupaju ovoj trenutnoj situaciji, sa manje prijatnosti nego što bilo koja kompanija obično izražava. A opet, ova kupovina je jednaod najvećih u istoriji igara, tako da će njegovi rezultati biti veoma uticajni bez obzira na to kako se sve ovo završi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top