PlayStation 5

Studiji navodno već razvijaju igre za PS5 Pro konzolu

Moram priznati da imam osećaj kao da su tek juče lansirani PlayStation 5 i Xbox Series X|S. Možda je to zato što dosta ljudi još uvek nije uspelo nabaviti konzolu u normalnim uslovima.
U stvari, uređaji 9. generacije će uskoro ući u svoju treću godinu na tržištu. Uprkos velikoj potražnji i maloj ponudi konzola, oba proizvođača naizgled nisu odmarala, a za nadogradnje srednje generacije za PS5 i Xbox Series X|S se kaže da su već u rukama developera.

Tez2, poznati dataminer i insajder – prvenstveno za Rockstar Games – nedavno je izašao na GTA forume tvrdeći da je „većina AAA studija trebalo da dobije dev kitove za nadogradnju trenutne generacije konzola ili da ih dobije do početka nove godine.“

Upitan da pojasni da li je ova tvrdnja navedena kao činjenica ili samo predviđanje, Tez2 je udvostručio, tvrdeći da je „sigurno“ istinita.

Koncept nadogradnje mid-gen formata prvi put je viđen tokom PS4 i Xbox One generacije, pri čemu su oba sistema videla puštanje „Pro“ konzola sa podrškom za 4K, povećane performanse GPU-a i još mnogo toga.

Međutim, za razliku od PS4 generacije (koju je mučio nedovoljno moćan i zastareli hardver čak i pri lansiranju sistema), PS5 i Xbox Series X tek treba da iskoriste svoj puni potencijal, tako da ideja o još moćnijoj konzoli jeste zanimljiva, posebno pošto se i Sony i Microsoft bore da proizvedu dovoljno osnovnih modela.

Naravno, dodavanje Pro verzije ne bi oduzelo osnovne PS5 i Xbox Series X, pa je njihovo postojanje bezopasno. Ipak, njegova neophodnost je upitna, pa će biti zanimljivo videti kako će Sony i Microsoft tržištu predstaviti ove uređaje – pod pretpostavkom da su zaista stvarni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top