PC

GOG će uključiti “online-only” igre u svoju ponudu

Dok Steam ostaje neprikosnoveni kralj kada je u pitanju PC gejming (barem u pogledu mesečnih aktivnih korisnika), postoji mnogo drugih klijenata koji nude isto toliko pogodnosti. Jedan takav klijent je GOG – najpoznatiji po svom pristupu bez DRM-a u svim svojim igrama. S obzirom na to, napredujući, platforma će početi da ugošćuje brojne naslove koji su online-only, kršeći njihovo pravilo „bez DRM-a“.

Objavljujući na svom blogu, GOG tim je otkrio vest, rekavši „Zdravo ponovo! U ovom ažuriranju za GOG 2022, želimo da pričamo o onlajn igrama i njihovom mestu na GOG-u. Mnogi sjajni naslovi dizajnirani da se igraju sa prijateljima ovde nisu dostupni i želimo da to promenimo. Za nas je ključno da objasnimo svoja razmišljanja o uvođenju više onlajn igara i bolje razumemo kako se osećate u vezi sa tim.”

Obrazlažući ovu odluku, tvrdili su: „Poslednjih 14 godina napravili smo katalog za različite ukuse: za one koji žele da (ponovno) otkriju klasike, ljubitelje CD PROJEKT RED igara, za ljude koji vole jedinstvene indie i izuzetne hitove za jednog igrača. Dodali smo i Gwent: The Witcher Card Game da počešemo taj svrab za onlajn multiplejer igre. Uvođenje više online-only igara na GOG-u će nam pomoći da zadovoljimo potrebe naše rastuće publike, koja traži širi spektar igara, što će nam takođe omogućiti da nastavimo sa našim naporima da igre traju zauvek.”

Objašnjenje ima smisla i dok GOG čini sve što može da ponudi kopije svih igara bez DRM-a, izbor između igranja online-only igre sa DRM-om ili ne igranja igre uopšte je za neke jednostavan, tako da je dobro imati opciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top