PlayStation 5

Last of Us multiplejer igra bi mogla biti besplatna za igranje

Već godinama znamo da Naughty Dog radi na samostalnoj igri „Factions“ za više igrača smeštenoj u svetu The Last of Us. Iako je malo toga otkriveno u vezi sa ovom igrom – osim nekoliko oskudnih citata i malo konceptualne umetnosti – izgleda da nova lista poslova sugeriše da bi igra mogla biti besplatna.

Kako je otkrio ResetEra korisnik, ‘Det’ Naughty Dog je nedavno objavio novu listing za poziciju ‘Producent – Live Ops’ u kojoj se u odeljku o bonus veštinama traži: „Dokazano iskustvo u produkcijskoj ulozi koja podržava AAA, free-to-play, live service.”

Iako ni na koji način nije potvrda, čini se da ovo sugeriše da bi Factions igra po prirodi mogla biti besplatna. Većina novoobjavljenih naslova live service elementom usvaja model besplatnog igranja, a mnogi su u tome videli veliki uspeh. Imajući to u vidu, postoji jednak broj onlajn igara koje zahtevaju plaćanje unapred. Obe metode distribucije igara su održive, sve dok je sama igra pravilno dizajnirana oko monetizacije.

Sony ima relativno malo iskustva u live-service naslovima, ali proizvođač konzola je ovo postavio kao ključnu tačku za mnoga od svojih budućih izdanja, sa do 10 ovakvih naslova koji su potencijalno na putu od Sonija. Sa toliko online igara u pripremi, biće zanimljivo videti kakav će pristup Naughty Dog na kraju uzeti za The Last of Us Factions.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top