PlayStation 5

Fizička kopija Modern Warfare 2 za konzole dolazi bez igre na disku?!

Dok se tržište PC igara pre nekoliko godina prebacilo na digitalne igre, mnogi vlasnici konzola i dalje kupuju fizičke kopije. Međutim, sada počinjemo da vidimo da se izdavači povlače od fizičkih izdanja. Ove godine za Call of Duty: Modern Warfare II, Activision je odlučio da ne stavlja skoro nikakve podatke na fizičke Xbox i PlayStation diskove.

Prema Does It Play, prodavnici koja testira fizičke igre za offline igru, fizička kopija Modern Warfare 2 za PS5 se isporučuje sa samo 72 MB podataka, što u suštini primorava vlasnike verzije diska da preuzmu masivnu količinu podataka u potpunosti. Ovo je moglo biti da se spreči curenje, ali s obzirom da je cela kampanja mogla da se igra nedelju dana pre lansiranja, to verovatno nije slučaj ovde.

Za poređenje, UHD blu-ray koji se koristi za PS5 igre može da skladišti do 100 GB podataka, tako da je u najmanju ruku fizički disk trebalo da bude isporučen sa kampanjom na njemu, sa multiplayer i drugim režimima kao što je Warzone kao opciono preuzimanje.

Ovo takođe znači da će svako ko je kupio verziju diska da bi preskočio potencijalno dugo preuzimanje doživeti nesrećno iznenađenje. Iako je ovo praksa koja se već godinama dešava za PC igre, ovo je jedan od prvih velikih primera diska sa igrama na konzoli koji u suštini ne čuva nikakve podatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top