Vesti

Microsoft će zadržati Call of Duty na Playstation konzolama

Nakon regulatorne drame nad akvizicijom Activision Blizzarda, Microsoft je pokušao da svoje planove učini malo jasnijim, potvrđujući da će Call of Duty i dalje biti multiplatformska igra. Iako neki sumnjaju koliko je to tačno, Microsoft nastavlja da ponavlja ovu izjavu.

U nedavnom intervjuu za podkast Same Brain, šef Xbox-a, Fil Spenser, se još jednom dotakao teme Call of Duty-a, ali ovog puta, Spenser je izneo Microsoftov stav što je moguće jasnije, rekavši: „sve dok postoji jedan jedini PlayStation, naša namera je da nastavimo da šaljemo Call of Duty na PlayStation.

Spenser je ovo takođe uporedio sa Microsoftovim pristupom Minecraft-u. Mnogi od nas su već uspostavili tu vezu. Kada je Microsoft kupio Minecraft 2014. godine, kompanija je zadržala multiplatformsku igru i proširila je i na spin-off igre. S obzirom da je Minecraft tako masovno popularna igra, nije imalo smisla pokušavati sve gurnuti na Xbox ili PC. Microsoft će slično tretirati Call of Duty, tako da ne bismo očekivali da ćemo ikada videti verziju Call of Duty-a samo za Xbox.

Naravno, sve ovo zavisi od toga da li će Microsoft dobiti odobrenje za kupovinu Activision Blizzarda. Obzirom na stanje u kojem je kompanija bila pre nego što je Microsoft ponudio otkup, bio bih zabrinut za budućnost Activision Blizzarda ako bi posao propao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top