PC

PC platforma čini polovinu prodatih igara kompanije Capcom

Tržište PC igara je doživelo prilično veliki porast poslednjih godina, posebno kada su u pitanju izdavači koji podržavaju platformu sa dobro optimizovanim i prilagođenim verzijama svojih igara za PC. Jedna kompanija koja je postigla veliki uspeh na PC-u je Capcom, pri čemu je izdavač otkrio da je polovina njene prodaje igara na PC platformi.

U okviru Q&A sesije kompanije u drugom kvartalu 2022. fiskalne godine sa investitorima, Capcom je upitan „Koji je odnos prodaje računara i ukupne prodaje jedinica u vašem podsegmentu potrošača na kraju Q2 u fiskalnoj godini koja se završava 31. marta 2023.? ” na šta je kompanija odgovorila: „Približno 50%, pri čemu prvenstveno raste prodaja kataloških naslova.“

Za više konteksta, tokom ovog poslednjeg kvartala, Capcom je uspeo da proda oko 10 miliona igara (9,6 miliona da budemo precizni), sa približno 4,8 miliona jedinica koje se pripisuju PC-u.

Kada se uzme u obzir činjenica da Capcom razvija igre za sve aktuelne moderne sisteme, impresivno je videti da je PC uspelo da se proda onoliko jedinica koliko i za PlayStation, Xbox i Switch zajedno. Nadamo se da će se izdavač kao rezultat toga još više fokusirati na tržište računara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top