Kolumne

Top Igre Novembra

Zađosmo mi i u mesec novembar, dragi naši čitaoci. Hajde da vidimo šta nas sve čeka u svetu video igara.

Sonic Frontiers – 8. novembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Slobodno možemo reći da je ovo prva prava Sonic igra u poslednjih par godina, s obzirom da je u proteklom periodu bilo dosta remastera i spin-off naslova. Sa tim u vidu, Sonic Frontiers neće biti obična avantura sa plavim junakom, već je SEGA izmenila formulu dodavši mehaniku otvorenog sveta (open world).

Otvoreni svet će doneti potpuno novo Sonic iskustvo, ali sa platformisanjem i klasičnim elementima iz ranijih Sonic igara, što će biti zanimljiva kombinacija za igrati. Igrači će pred sobom imati rešavanje zagonetki, istraživanje raznolikih lokacija i nadograđeni sistem borbe, sve sa prepoznatljivom brzinom i moćima koje krase omiljenog junaka.

Dr. Eggman će ponovo biti zloćka u Sonic Frontiers, dok će protagonista ovoga puta biti odvojen od dugogodišnjih prijatelja, Tailsa i Amy.

Football Manager 2023 – 8. novembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Pretposlednji mesec u godini će obeležiti još jedna igra posvećena najpopularnijem sportu na svetu. Football Manager 2023 će imati zadatak da nadmaši prethodnika, FM 2022, što će mu verovatno poći za rukom s obzirom na novine koje je Sports Interactive spremio.

Uz dobro poznati gejmplej serijala, sa ispravkama i boljom fluidnošću igre, igrači pred sobom imaju Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i ligu zvanično licenciranu od strane organizacije UEFA.

Regrutovanje igrača je promenjeno i donosi nove elemente, sa agentima koji više pomažu u potrazi za zvezdama u usponu. Menadžeri će imati bolje prikazanu biografiju i lepše iskazanu međusobnu vezu sa igračima, dok je i veštačka inteligencija igre unapređena.

God of War Ragnarok – 9. novembar – PS4, PS5

Nakon nekoliko odlaganja, God of War Ragnarok konačno izlazi, a svi fanovi su puni uzbuđenja zbog novih okršaja Kratosa sa nordijskim bogovima. Priča će se nastaviti tačno gde je prva igra završena, sa poznatim licima i preokretima, dok će igrači spoznati neka potpuno nova neprijateljstva.

Kao što smo već imali priliku da vidimo, gejmplej izgleda još bolje nego u prethodnom God of War-u, sa više vazdušne borbe i dodatnim uzbuđenjima koja prate napredovanje kroz igru, odnosno kroz svih 9 nordijskih carstava, uključujući Asgard.

Sa tehničke strane, impresivno je što God of War Ragnarok izlazi i za PS4 konzole, uz naravno PS5. Studio Santa Monica je radio paralelno na obe verzije kako bi nova generacija uživala u bogatoj grafici, sa opcijom igranja i do 120 FPS-a.

I da, spremite prostor na diskovima konzola, jer će Ragnarok zauzimati oko 118GB na PS4.

Pokemon Scarlet and Violet – 12. novembar – Switch

Dok je God of War Ragnarok najiščekivanija igra meseca za Playstation publiku, za igrače na Switchu je to definitivno Pokemon Scarlet and Violet. Ovo je najnoviji splet avantura iz nepresušnog Pokemon univerzuma.

Pokemon Scarlet i Violet će doneti iskustvo otvorenog sveta, uključujući kooperativno igranje za 4 igrača, nove trikove u gejmpleju i potencijalno preko 100 novih pokemona.

Igrače ovde suštinski prati isti gejmplej kao kod svih Pokemon igara, gde je najvažnije prikupljati pokemon stvorenja i sa njima istraživati svet i učestvovati u borbama sa drugim igračima. Scarlet i Violet će imati otvorene svetove, koji uključuju urbane sredine i divlje regije, bez granica između njih, što je novitet za Pokemon serijal igara.

Warzone 2 – 16. novembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Blizzard je umesto proširenja za originalni Overwatch izdao potpuno novu igru, Overwatch 2, a istim stopama ide i Activision (obe kompanije su pod istim okriljem). Umesto ažuriranja za Warzone, pred nama je Warzone 2.

Developer obećava potpuno drugačije iskustvo sa fokusom na raznolikost u mapama, koje će biti pune napetih lokacija gde je sukob nemoguće izbeći, a čak će biti moguće boriti se u vodi.

Gejmplej u pogledu FPS napucavanja će ostati isti, ali će biti primetna neka osveženja, jer će Warzone 2 biti zasnovan na iskustvu koje donosi Call of Duty: Modern Warfare 2, koji je nedavno izašao. Obe igre će deliti sistem progresije i arsenal oružja.

Gulag će biti izmenjen, gde će se igrači uparivati sa još jednim igračem za 2v2 napucavanje, a tu je i AI neprijatelj, nazvan The Jailer u ulozi boss-a.

Goat Simulator 3 – 17. novembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Dok imamo dosta kandidata za igru godine, Goat Simulator 3 će definitivno biti najbolji u kategoriji najluđe igre godine. Luda koza je po treći put na slobodi, ovoga puta sa pojačanjem.

Goat Simulator 3 je izgrađen na čvrstim osnovama lude zabave, ali sa istom premisom. Stupate u sandbox okruženje kao koza spremna da napravi haos i uništi živote nevinih stanovnika koji na to nisu ni slutili. Prosto zvuči, ali je zapravo reč o jako kompleksnoj i urnebesnoj zabavi. Ko je igrao prethodne igre zna o čemu govorim.

Što se trojke tiče, dodat je mod co-op igranja za do 4 igrača, lokalno i onlajn, a tu su i mini igre i dosta aktivnosti za NPC karaktere koji svet igre čine još življim i dinamičnijim, barem pre nego što ga upropastite.

The Dark Pictures: The Devil in Me – 18. novembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Tha Dark Pictures antologija je došla do finala prve sezone sa četvrtom igrom po redu, koja dolazi nakon Man of Medan, Little Hope i House of Ashes. Nova igra, The Devil in Me će biti slična kao prethodnici, sa 5 igrivih protagonista i dosta razgranatim narativnom na koji utiče sam igrač kroz izbore koje pravi. Igra može otići u dosta različitih smerova u zavisnosti od odluke, koja može uticati na vezu između karaktera, gde bilo koji od njih može trajno umreti.

Što se novina tiče, kretanje je obnovljeno akcijama kao što su trčanje, penjanje i skakanje, dok su uključene i zagonetalice i inventar vezan za karaktera.

Evil West – 22. novembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Još jedna igra koja je iz odlaganja u odlaganje stigla do novembra 2022. godine. Evil West je pucačina iz trećeg lica iza koje stoji poljski studio Flying Wild Hog, zaslužan za Shadow Warrior igre.

Sama premisa igre je prosta – imate zombije i imate divlji zapad. Igrači preuzimaju ulogu Džesija Rentiera, jedinog preostalog agenta koji ima zadatak da zaštiti američki san od krvožednih spodoba.

Igrači stupaju u ulogu lovca na vampire, opremljenog revolverom, puškom i bacačem plamena, a kada zagusti na raspolaganju su i hladna oružja. Developer obećava zanimljiv gejmplej, sa dosta varijacija u borbi, upotrebu okruženja u svoju korist, a tu su i boss karakteri. Takođe, protagonista će se nadograđivati tokom napredovanja kroz priču sa novim skillovima i moćima.

Warhammer 40,000: Darktide – 30. novembar – PC, Xbox Series X/S

Lore Warhammer univerzuma je toliko veliki da biste od njega mogli da napravite beskonačno igara, a Warhammer 40,000: Darktide je još jedan naslov u franšizi koji to potvrđuje.

U pitanju je kooperativno FPS iskustvo od developera koji su ranije doveli Vermintide, takođe Warhammer igru. Ovde će 4 igrača udružiti snage kako bi se oduprli periodičnim talasima AI-kontrolisanih čudovišta, koji postaju snažniji sa svakim naletom. Ovde neće biti unapred stvorenih karaktera, već će igrači moći da kreiraju sopstvene likove, i to odabirom jedne od 4 klasa – Veteran, Zealot, Ogryn i Psyker.

Dok će PC verzija biti dostupna od 30. novembra, igrači sa Xbox Series X će morati još malo da sačekaju.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top