PC

Final Fantasy 16 će biti PS5 ekskluziva najmanje 6 meseci

FOTO: Square Enix

Od prvobitne najave, znali smo da će Final Fantasy 16 biti ekskluziva za PS5, barem na određeno vreme. Najnoviji trejler za igru je otkrio koliko dugo ćemo čekati pre nego što vidimo igru na drugim platformama.

Beleška u najnovijem trejleru za Final Fantasy 16 otkriva da će to biti PS5 ekskluziva najmanje 6 meseci. Obično bi to značilo da će igra doći na bok i PC nakon tog vremenskog perioda, ali kao što smo videli sa Final Fantasi VII Remake – to nije uvek slučaj.

Za sada, Final Fantasy 16 je ograničena PS5 ekskluziva na šest meseci. U početku, Final Fantasy VII Remake je takođe bila ekskluziva za PlayStation, ali kako se ugovor bližio kraju, Square Enix i Soni su ga produžili. Do danas, Final Fantasy VII Remake nije objavljen na Xbox-u, a tek je stigao na PC u decembru 2021. godine, tako da još uvek ne planirajte lansiranje za druge platforme.

Ipak, kraći vremenski period ekskluzivnosti je ohrabrujući. Final Fantasy franšiza je jedna od najvećih u igrama sa fanovima na svim platformama, tako da će mnogo ljudi bez PS5 čekati na ovu igru. Nadamo se da će Square Enix imati brzo vreme za pripremu naslova na drugim platformama.

U ovom trenutku, razvoj Final Fantasy 16 je skoro završen, pri čemu se tim prvenstveno fokusira na ispravke grešaka i poliranje pre datuma objavljivanja zakazanog za leto 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top