PlayStation 5

Final Fantasy 16 je 95% završen

FOTO: Square Enix

Fanovi su nestrpljivo iščekivali Final Fantasy 16 od kada je prvi put predstavljen sve do septembra 2020. Najavljeno da će biti objavljeno sredinom 2023., čini se da je tim u Square Enix više nego opremljen da ispuni ovaj datum , sa razvojem za Final Fantasy 16 kaže se da je 95% završen.

Kao deo intervjua koji je vodio japanski časopis Famitsu – i kako je preveo korisnik ResetEra „modiz“ – direktor igre Final Fantasy 16 Hiroši Takai je upitan „Usput, kakav je trenutni razvojni status [FFXVI]?“ na šta je Takai odgovorio „Oko 95%.“

Nudeći više detalja o razvoju, Takai je otkrio da „Trenutna situacija je da igramo igru iz dana u dan, podešavamo grube delove i popravljamo delove koji imaju nedostatke u performansama ili crtežu. Ostalo je ispravljanje grešaka.”

Na pitanje o potencijalnom datumu izlaska Final Fantasy 16, s obzirom na njegov trenutni razvojni status, producent igre Naoki Yoshida je odgovorio: „Planiramo da ponovo objavimo informacije kasnije ove godine, tako da mislim da to možemo reći u to vreme. Mislim da to neće biti preko leta, pa mislim da je u redu (smeh). Navikao sam se na razvojno okruženje za onlajn igre poslednjih nekoliko godina, pa sam bio malo iznenađen što sam morao da ga savladam tako brzo (gorki osmeh).“

Bez obzira koliko je tačna ta cifra od 95%, ohrabrujuće je videti da se tim oseća samouvereno u proizvod i da smo najviše dva meseca daleko od saznanja zvaničnog datuma objavljivanja FF16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top