Vesti

Xbox striming uređaj će koštati između 100 i 130 dolara

FOTO: Microsoft/Xbox

Šef Xbox-a Fil Spenser je rekao da je Majkrosoft odlučio da umanji prioritet razvoja svog uređaja za striming igara jer se bori da ga načini isplativim.

Najavljen letos i kodnog naziva „Keystone“, samostalni uređaj je dizajniran da omogući igračima da strimuju Xbox igre na televizore ili monitore bez potrebe za konzolom.

Šef Microsoft-ovog odeljka za igre rekao je podcastu The Verge’s Decoder da je kompanija napravila Keystone i da su ga neki zaposleni odneli kući da ga testiraju – primećen je na fotografiji Spenserove kancelarije prošlog meseca – ali da iako je dobro funkcionirao, pokazao se preskup za proizvodnju.

„Konzola koju smo napravili koju su sada ljudi videli, Keystone, bila je skuplja nego što smo želeli da bude kada smo je zapravo napravili sa hardverom koji smo imali unutra, i odlučili smo da fokusiramo napore tog tima na isporuku pametne striminga aplikacije za TV“, rekao je on.

„Sa Keystone, [mi smo] još uvek fokusirani na njega [i] kada možemo da dobijemo prave troškove, ali kada nabavite Series S po ceni od 299 dolara, i kao tokom praznika, videćete promociju, očigledno je da će serija X biti veća, mislim da bi uređaj samo za strimovanje imao smisla, razlika u ceni u odnosu na S mora biti prilično značajna.

Spenser je nastavio da raspravlja o rasponu cena koji bi želeo da postigne kada Keystone dođe na tržište.

„Ne želim posebno da objavljujem cene, ali mislim da će morati da se naplaćuje 129 ili 99 dolara, ili tu negde da bi to imalo smisla po mom mišljenju, ali jednostavno nismo tu. I volim trud. Razlog zašto je na mojoj polici je što je tim zasukao rukave i za devet meseci je napravio tu stvar. I gomila nas je to odnela kući i uspelo je. Uspelo je stvarno, stvarno dobro.”

Naravno, pored samog funkcionisanja konzole ostaje da se ona načini isplativom za masovnu upotrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top