PC

Battlefield 1 uživa ogromnu popularnost na Steamu

FOTO: EA

Battlefield 1 je objavljen u oktobru 2016. za PlayStation 4, Xbox One i PC. Zajednica je dobro primila igru, a kritičari su pohvalili njen poboljšani dizajn zvuka, multiplejer modove i dobar vizuelni prikaz u odnosu na prethodnika.

Igrači su prešli na nove Battlefield igre kao sledeći glavni ulaz u franšizi; Battlefield 5 je objavljen 2018. godine, a Battlefield 2042 u novembru 2021. Ipak, nakon 6 godina od objavljivanja, Battlefield 1 je doživeo ogroman porast broja igrača na Steam-u.

Takođe je dostigao 53.714 istovremenih igrača na Steam-u pre nekoliko dana od prosečno 4.000 igrača.

To je uglavnom zbog nedostatka ažuriranja i sadržaja u poslednjem glavnom unosu franšize, Battlefield 2042. I povrh toga, Battlefield 1 je bio na sniženju od 88% pre nekoliko dana kada je postigao svoj rekord svih vremena.

Battlefield 2042 je imao katastrofalan početak, a fanovima se dopao nedostatak inovacija u igri. Battlefield 2042 je kritikovan zbog loše mehanike, tehničkih problema i promenjenih sistema veština u igri. Prošlo je godinu dana od njenog lansiranja, a developer DICE još uvek nema ažuriranja za igru nakon lansiranja, a nedavno je DICE nagovestio da se drži jedne mape po sezoni, što je dodatno razbesnelo fanove.

Dok Battlefield 1 doživljava ponovni porast broja igrača, Battlefield 2042 ide nizbrdo; u vreme pisanja ovog članka, samo 4.404 igra Battlefield 2042, što je skoro 6 puta manje od trenutnih igrača koji igraju Battlefield 1.

Zanimljivo je videti igru staru 6 godina koja vraća svoj tron na listama igrača uprkos tome što su nakon nje objavljene dve nove igre. Bez sumnje, Battlefield 1 je bio ogroman uspeh za programera DICE jer je uspeo da se proda u preko 15 miliona primeraka do 2018. i ponovo je doživeo uspeh nakon 6 godina od objavljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top