PlayStation 5

Playstation 6 izlazi 2028. godine?

Ranije ove nedelje, kao deo istrage o Majkrosoftovoj akviziciji Activision Blizzard-a, nova Sonijeva prijava u kojoj se osporava sporazum je objavljena na mreži da bi svet mogao da vidi. U dokumentu vidimo da Sony iznosi niz sumnjivih argumenata koje smo već pokrili. U jednom delu dokumenta, čini se da je Sony potvrdio kada ćemo videti sledeću veću PlayStation konzolu.

U dokumentu postoji odeljak u kojem Sony razmatra da se Microsoft obavezao da će Call of Duty zadržati na PlayStation-u samo do 2027. godine (obaveza koja je od tada ažurirana). Ovde Son ytvrdi da bi 2028. bila posebno loša godina za kompaniju da izgubi pristup Call of Duty, jer bi to bilo otprilike u isto vreme kada ćemo videti PlayStation konzolu nove generacije.

Zbog prelaska sa PS5 na PS6 otprilike u to vreme, Soni bi bio skloniji da vidi da korisnici konzole prelaze na Xbox ako Call of Duty nije dostupan na PlayStation-u. Na ovaj deo dokumenta ukazao je analitičar industrije igara, Piers Harding-Rolls.

U ovom trenutku, vredi napomenuti da, iako je Sonijeva žalba objavljena ove nedelje, ona je podneta pre nekoliko meseci, zbog čega su neke informacije malo zastarele. Microsoft je navodno ponudio Soniju desetogodišnji ugovor da Call of Duty na PlayStation konzolama zadrži do sredine 2030-ih. Microsoft je takođe javno izjavio da želi da zadrži Call of Duty na PlayStation-u kao multiplatformsku franšizu bez planova da to promeni. Microsoft je preuzeo slične obaveze kada je kupio Minecraft 2014. i sada skoro deset godina kasnije, Microsoft je ostao veran svojoj reči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top