PC

Gran Turismo može biti sledeća Playstation franšiza koja dolazi na PC

FOTO: Sony

Gran Turismo serijal je bio osnovni proizvod za PlayStation tokom decenija. Sada kada je Sony konačno preneo svoje igre na PC, tim Gran Turismoa po prvi put gleda da svoju kultnu trkačku franšizu donese na računare.

U razgovoru sa GTPlanetom, izvršni direktor Polyphony studija, Kazunori Jamauchi, upitan je da li će Gran Turismo biti razmatran za PC, na šta je on odgovorio da, ali postoje neke začkoljice. Ako Polyphony donese PC portom, to bi pomoglo Soniju da se takmiči sa Microsoft-ovom serijom Forza, koja je takođe pre nekoliko godina postala trkačka igra sa više platformi.

U intervjuu, Jamauchi objašnjava da zbog toga što je Gran Turismo „veoma fino podešen naslov“, moglo bi biti teško preneti ga na PC i održati visok nivo optimizacije. Ostaje da se vidi da li tim želi da uloži vreme u rešavanje ovih tehničkih izazova.

Ako bi Gran Turismo ipak prešao na PC, mogao bi da bude veoma popularan, posebno ako podržava širok spektar perifernih uređaja, tako da oni sa postavkama sa više monitora mogu da izvuku maksimum iz igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top