Domaća Scena

Završeno peto izdanje Play!Con-a – uskoro i onlajn!

U vikendu za nama, na beogradskom sajmu u okviru Games.con-a, održali smo našu petu po redu konvenciju – Play!Con Winter 2022.

Za razliku od prethodnih događaja koji su se zbog pandemije održavali isključivo onlajn, sada smo na Games.con sajmu bili uživo sa gostima iz domaće i regionalne gejming industrije koji su govorili o svojim igrama koje smo ujedno mogli isprobati na samom sajmu, kao i o iskustvima u radu na igrama iz više uglova.

Kao što ste mogli da vidite na rasporedu, sa nama je bilo ukupno 16 predavača, a program su vodili Aleksandar Manja i urednici magazina Play, Janko i Boža. Manja je vodio veći deo programa, u stilu koji nam se dopao na prethodnim iteracijama Play!Con-a, a Janko i Boža su sa svojim gostima komentarisali gejmplej njihovih igara i zagrebali malo više ispod površine, o tome šta je sledeće za domaću gejming industriju i kakve igre možemo očekivati narednih godina. Spojler – sve su to naslovi koji ciljaju svetsku slavu i po našem mišljenju i te kako imaju potencijala za to.

Teško je izdvojiti neko predavanje kao posebno zanimljivo, ali je svako ispraćeno publikom koju su činili naši gosti kao i posetioci Games.con sajma, koji su navratili do našeg štanda da čuju delić avanture sa domaće game dev scene.

Ako niste bili u prilici da dođete na Play!Con, bez brige, sav materijal je snimljen i biće uskoro ovekovečen na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu, tako da predavanje svakog gosta možete zasebno pogledati i tako potencijalno izvući korisne savete ako planirate da se upustite u pravljenje igara.

Delić atmosfere možete videti u galeriji ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top