Vesti

Srbija dala Microsoftu zeleno svetlo za kupovinu Activision-Blizzard grupe

FOTO: Activision

Dok se Microsoft susreće sa nizom problema oko kupovine grupe Activision-Blizzard, vredne gotovo 70 milijardi dolara, Srbija nema problem sa tim.

Mnoga regulatorna tela antimonopolskog tipa pomno posmatraju i prate planove koje kompanija iz Redmonda ima za AB, kao i mnogi izdavači, pogotovu Sony koji strahuje da će Playstation ostati bez najvrednije franšize ove kompanije, što je Call of Duty.

Kako prenosi Rojters, Srbija se pridružila Saudijskoj Arabiji i Brazilu u raščišćavanju dogovora vrednog 68,7 milijardi dolara, koji trenutno istražuju antimonopolska regulatorna tela širom sveta.

Takođe se tvrdi da će proizvođač Xbox-a Microsoft uskoro ponuditi ustupke regulatorima EU u pokušaju da pomogne u provođenju transakcije.

Majkrosoftovi “ustupci” bi se uglavnom sastojali od 10-godišnjeg ugovora o licenciranju Call of Duty franšize sa proizvođačem PlayStation konzola, kompanijom Sony, navodi se u saopštenju.

„Na kraju, takav potez bi mogao da obezbedi ranu saglasnost Evropske komisije i da ga stranke kasnije koriste pre drugih antimonopolskih agencija“, kaže Stefan Dionet, partner advokatske firme McDermott Will & Emery

Otkud Srbija u ovoj priči?
Obzirom da se radi o izuzetno vrednoj akviziciji koja će i te kako imati uticaja na dalji smer gejming industrije, bitno je da regulatorna tela za borbu protiv monopola iz čitavog sveta daju svoju procenu i odobrenje, iako obe kompanije posluju u Sjedinjenim Državama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top