Domaća Scena

Svetski Esports Šampionat na Baliju počinje za samo 3 dana! Srbija uskoro poleće!

Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodna Esports Federacija (IeSF) je zvanično biti otvoren za samo tri dana. Od 2. do 10. decembra, najbolji esportisti sveta će odmeriti snage u Indoneziji na prelepom ostrvu Bali, gde će se boriti za titulu svetskog šampiona, kao i veliki nagradni fond od pola miliona dolara!

120 država sa šest kontinenata takmičiće se za titulu najbolje esports zemlje, među kojima je naravno i Srbija koja se na svetskom IeSF šampionatu takmiči od njegovog osnivanja. Srbija je bila svetski šampion 2015. godine.

Ove godine na IeSF-u igraće se ukupno šest esports naslova, gde će Srbija imati predstavnike u igrama CS:GO, Tekken 7 i eFootball 2023. Ovogodišnje predstavnike izabrao je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), koji je organizovao nacionalne kvalifikacije za svaki od ovih naslova. Naši igrači i ekipe su potom morali da se dokažu i u regionu, odakle su samo najbolji ostvarili direktan plasman na Bali.

Counter Strike: Global Offensive

Nagradni fond: 100.000$

Predstavnik Srbije: iNation

Posle pobede na nacionalnim kvalifikacijama, iNation je putovao u Oradeu u Rumuniju, gde se susreo sa drugim evropskim CS:GO ekipama. Iako je takmičenje završio u polufinalu, iNation je ipak postigao dovoljno dobar rezultat za direktan plasman na IeSF Šampionat.

Tekken 7

Nagradni fond: 25.000$

Predstavnik Srbije: Pavle ”The Alpha and the Omega” Nikolić

Nakon nacionalnih kvalifikacija, Pavle Nikolić je svoj put ka svetskom prvenstvu nastavio na evropskim kvalifikacijama u Bakuu, u Azerbejdžanu. Nije uspeo da uđe u poslednju fazu turnira, ali je ostvario direktan plasman na Bali.

eFootball 2023

Nagradni fond: 25.000$

Predstavnik Srbije: Marko ”Roksa” Roksić

Sa sigurnošću možemo reći da Srbija ima neke od najkvalitetnijih eFootball igrača na svetu. Među njima je i Marko Roksić, koji se ove godine istakao kao ubedljivo najbolji, ne samo u našoj zemlji, već i u Evropi. Pošto je osvojio evropski eFootball šampionat u Podgorici koji se odigrao početkom septembra ove godine, Roksa je osigurao direktan plasman u finalni deo turnira, tako da neće morati da prođe kroz grupnu fazu. Smatramo da je Roksa jedan od najvećih favorita na šampionatu!

Turnir u organizaciji Međunarodne Esports Federacije održaće se od 2. do 10. decembra 2022. godine. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top