Vesti

Tod Hauard naveo prednosti i mane Xbox ekskluzivnosti za Starfield

FOTO: Bethesda

Starfield predstavlja jednu od prvih velikih Bethesda igara koja će biti objavljena nakon kupovine od strane Microsofta, a kao što je ranije potvrđeno, igra će biti ekskluzivna za Xbox konzole. U nedavnom intervjuu, direktor igre, Tod Hauard, seo je da razgovara o Starfieldovoj ekskluzivnosti, kao i o prednostima i nedostacima ovoga.

U intervjuu kao deo podkasta Lex Fridman, Todd Hovard, direktor igre za predstojeći ‘Starfield’, razgovarao je o prednostima i nedostacima iza akvizicije Zenimax Media od strane Microsofta, rekavši:

„Imali smo mnogo uspeha sa igrama o kojima ste govorili, ali nikada nismo bili prodavci samo za platformus, znate ‘igru’ za platformu tokom određenog vremenskog perioda, i tako, ima mnogo toga pritiska, postoji velika odgovornost da se pobrinemo da isporučimo za sve.”

Hauard je nastavio: „Imajte na umu da za nas ta ekskluzivnost nije jedinstvena, iako smo radili stvari za PlayStation i mislim da je PS5 samo luda mašina – uradili su sjajan posao i imali smo veliki uspeh na PlayStation. U početku smo tradicionalno bili PC developeri. Prešli smo na Xbox [i ona] je postala naša vodeća platforma, kao što je Morrowind u suštini ekskluzia za Xbox, Oblivion je bio ekskluzivan za Xbox tokom dužeg vremenskog perioda, Skyrim DLC je bio ekskluzivan, tako da smo uradili mnogo, kao, naše početne stvari su sve vezane Xbox.”

Zaključujući pozitivno za tim, Hauard je tvrdio da „kada uđemo u razvoj i kažemo da smo fokusirani na Xbox, to nije nenormalno za nas ni na koji način, to je bila neka vrsta norme. A sa razvojne strane, sviđa mi se mogućnost da se fokusiram i dobijem pomoć od njih, znate da vrhunski inženjeri u Xbox-u kažu da ćemo učiniti da ovo izgleda neverovatno na novim sistemima, sa moje tačke gledišta, to je jednostavno fantastično.”

Starfield će biti daleko najveća Xbox igra koja će biti objavljena od lansiranja najnovije generacije Series X i S, pa će biti zanimljivo videti koliko dobro igra bude bila dobra – kako u pogledu stvarnih performansi , tako i u pogledu reakcije kritičara i fanova podjednako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top