PlayStation 4

Microsoft potvrdio planove da Call of Duty narednih 10 godina ostane na Playstation konzolama

FOTO: Activision

Predsednik Majkrosofta Bred Smit izneo je detalje o ponudi kompanije da zadrži franšizu Call of Duty na PlayStation konzolama najmanje deceniju.

Budućnost serije Call of Duty kao multiplatformskog proizvoda jedno je od ključnih oblasti koje ispituju svetski regulatori koji pažljivo ispituju Microsoftovu predloženu kupovinu Activision Blizzarda od 68,7 milijardi dolara.

Prošlog meseca je proizvođač Xbox-a rekao Njujork Tajmsu da je ponudio Soniju desetogodišnji Call of Duty ugovor, a u ponedeljak je Smit potvrdio da je to slučaj u članku napisanom za Wall Street Journal.

„Sony se pojavio kao najglasniji protivnik [kupovini]“, napisao je on. „Uzbuđen je zbog ovog dogovora kao što je Blokbaster bio zbog uspona Netflix-a.

„Glavni pretpostavljeni potencijalni antikonkurentski rizik koji Sony navodi je da će Microsoft prestati da čini Call of Duty dostupnim na PlayStation konzolama. Ali to bi bilo ekonomski neracionalno.

„Važan deo Call of Duty prihoda kompaniji Activision Blizzard upravo dolazi od prodaje PlayStation igara. S obzirom na popularnost krospleja, to bi takođe bilo pogubno za Call of Duty franšizu i sam Xbox, otuđujući milione gejmera.

„Zato smo ponudili Soniju 10-godišnji ugovor da svako novo izdanje Call of Duty bude dostupno na PlayStation-u istog dana kada dođe na Xbox. Otvoreni smo da pružimo istu posvećenost drugim platformama i učinimo to zakonski primenljivim od strane regulatora u SAD, Velikoj Britaniji i Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top