Kolumne

Top igre decembra

Zađosmo mi i u mesec decembar, dragi naši čitaoci. Hajde da vidimo šta nas sve čeka u svetu video igara.

Callisto Protocol – 2. decembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Ako vam se sviđa krvav, ljigav horor koji je pritom smešten u duboki svemir, onda je Callisto Protocol za vas. U ovom survival horor naslovu igrate transportera Džejkoba Lija (čiju ulogu tumači Džoš Duhamel) koji radi na snabdevanju pošiljkama različitim svemirskim stanicama. Kao što možete očekivati, jedna od ovih stanica – Black Iron Prison – prepuna je svih vrsta čudovišta. Na Liju je da se probije kroz horde nalik zombijima dok pokušava da preživi užasno sletanje i da izvuče živu glavu.

Usput, zaraženi zatvorenici će se provlačiti duž Lijevog puta, zahtevajući upotrebu smrtonosnog oružja i mnogo sreće da bi preživeo. Ako posustanete, bićete tretirani jednom od mnogih jezivih animacija smrti dok Li gine okružen neprijateljima. Bez pritiska!

Ovo je posebno dobro za nas s obzirom da su ovu igru kreirali umovi koji su nam doneli originalni Dead Space. Iz trejlera već možemo da vidimo ogromnu razliku u kvalitetu kako je tehnologija evoluirala, kao i napredak posle tog užasnog izgovora za horor igru – Dead Space 3.

Need for Speed Unbound – 2. decembar – PC, PS5, Xbox Series X/S

Need for Speed je prošao dalek put i dosta promena kroz svoj vek postojanja. Sada, kao na trkačkoj stazi, franšiza je prošla pun krug.

Pre nešto više od mesec dana, spekulisali smo o tome šta će biti sledeća Need for Speed igra. Na naše iznenađenje, franšiza je odlučila da u potpunosti prihvati pojam reboota koji je imala pre nekoliko iteracija, a sada Need for Speed Unbound izgleda da ima onaj poznati arkadni osećaj sa novim vizuelnim stilom. Prošlo je samo nekoliko godina čekanja od NFS Heat i nismo imali pojma da želimo više NFS-a kao nikada ranije, pogotovu nešto što toliko podseća na čuveni NFS Underground. Ne sumnjamo da će ova igra proći dobro.

Marvel’s Midnight Suns – 2. decembar – PC, PS5, Xbox Series X/S

Marvel’s Midnight Suns je igra za koju smo u početku mislili da će biti katastrofa. Postoje neki taktički RPG-ovi koji izgledaju kao najbolja prokleta stvar ikada, a postoje i oni koje samo čine da dosadne igre izgledaju stvarno loše.

Marvel’s Midnight Suns bi trebalo da stigne na računare i konzole u decembru 2022. godine, kao jedno od najvećih izdanja igara u mesecu. Ne samo da je ovo još jedna adaptacija Marvel univerzuma, već dolazi i od Firaxisa, voljenih kreatora ponovo pokrenutog XCOM serijala. Sa brzom borbom, glumačkom postavom simpatičnih likova i mnoštvom natprirodnih ludorija, Midnight Suns će verovatno biti dominantna igra decembra.

I dalje ćemo pomno posmatrati kako igra napreduje i šta nam developeri spremaju, ali priznajemo da je ovo veoma kul ideja. Ostaje samo da se utvrdi da li će ostati zabavna do kraja.

Hello Neighbor 2 – 6. decembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Prvi Hello Neighbor je stekao ogromnu popularnost zahvaljujući konceptu koji je doneo pred igrače, ali moramo pomenuti i strimere koji su igru načinili interesantnom za gledanje.

Hello Neighbor 2 je direktan nastavak originalne igre. Sve što znamo jeste da igramo kao novinari koji preuzimaju ulogu morbidno radoznalog protagoniste iz prve igre, prateći misterioznog komšiju i druge osobe od interesa. Budite pažljivi i otkrićete mnogo tajni… ali ako ne uspete, pozdravite se sa svojim životom (u igri). U Hello Neighbor 2, susedi su pametniji nego ranije, a pobeda će biti teško izvojevana.

Dwarf Fortress Steam Edition – 6. decembar – PC

Dwarf Fortress je prešao dug put od onoga što je nekada bio sredinom 2000-ih. Zamislite naše iznenađenje kada je Steam verzija nedavno najavljena! Sada više ne moramo da gledamo zagonetne simbole koji bi trebalo da predstavljaju patuljke, već klasične patuljke koji rade patuljaste stvari. Možda ne predstavlja najuzbudljiviju najavu ovog meseca, ali igra ima i te kako bogatu istoriju, tako da zaslužuje pomen na našoj listi decembarskih izdanja igara 2022.

Dok je originalna igra uvek bila besplatna, ovo ažurirano Steam izdanje će vas koštati 30 dolara.

Choo-Choo Charles – 9. decembar – PC, PS4, Xbox One

Ne znamo kako i zašto ova igra postoji, ali ovu ideju volimo koliko je i mrzimo. Choo-Choo Charles je survival igra iz prvog lica u kojoj pokušavate da pobegnete od čudovišnog negativca, očiglednu parodiju vozića Tomasa. Moraćete da se oslonite na lokalno stanovništvo, komade otpada koji su raštrkani unaokolo, kao i malo sreće kako biste pokorili ovaj jezivi gmižući voz.

Ako vam je ikada kroz glavu prošla misao o tome kako bi crtani o voziću Tomasu i drugarima mogla izgledati sa horor obrtom, onda je ovo ostvarenje koje će vam ponuditi pravi uvid u to. Ako ne, pa svakako bi trebalo da ga isprobate.

Crisis Core Final Fantasy VII Reunion – 13. decembar – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Crisis Core Final Fantasy VII Reunion bila je igra za koju su fanovi FFVII znali da će se na kraju obistiniti, samo što nismo znali da li će biti objavljen pre ili posle završetka FFVII Remake-a. Isto važi i za Advent Children, zapravo. Ali sada kada znamo da je FFVII Remake trilogija, Advent Children više ne izgleda tako neverovatno. Pitamo se da li će se Aerith i Zack pojaviti na više od samo nekoliko sekundi.

U svakom slučaju, radujemo se što ćemo se vratiti u vreme sa nekim od najboljih igara koje je PSP mogao da ponudi. Što se tiče decembarskih izdanja igara 2022. godine, ovo je više od jednostavnog remastera.

High on Life – 13. decembar – PC, Xbox One, Xbox Series X/S

High on Life je mogla biti vaša tipična stereotipna svemirska avantura sa nagoveštajem moralne dileme. Ali kada imate pištolj koji vam neprestano nabacuje krivicu, jasno vam je da se pred nama nalazi jedan nesvakidašnji naslov. Sada imate izgovor da kanališete svog unutrašnjeg Rika Sančeza iz inata, a kada jednom budete puni Rika Sančeza, nema povratka.

Zašto spominjemo Rick & Morty? Pa ova “pucačina” dolazi baš od kreatora ove serije i prepuna je njenog prepoznatljivog humora, tako da šmek sa TV ekrana prosto odiše u igri. Fanovima će se High on Life definitivno svideti.

The Witcher 3 next-gen izdanje – 14. decembar – PC, PS5, Xbox Series X

Ovaj decembar bi mogao biti savršeno vreme da ponovo posetite The Witcher 3 svet, jer među nizom briljantnih izdanja igara, takođe dobijamo sjajni remaster „sledeće generacije“ ove nagrađivane avanture. Novi sadržaj će stići za postojeće vlasnike igara, u obliku novog update-a koje osvežava teksture, dodaje novi sadržaj zasnovan na Netflix seriji i obogaćuje svet igre. Trava je zelenija, nebo plavlje, a Geralt je izdefinisaniji nego ikada.

Next-gen izdanje će vas možda dovesti u iskušenje da ponovo uletite u ovaj bogati svet – a trebalo bi. Iako je The Witcher 3 sada star 7 godina (da, 2 puta sam proverio), ostaje briljantna fantastična avantura koju ponovo vredi igrati. Tada je već bila jedna od najlepših igara u eri PlayStation 4 i Xbox One konzola, a trebalo bi da bude dvostruko lepša na konzolama sledeće generacije.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top