PC

Resident Evil 1 će dobiti zasluženo Remake izdanje?

FOTO: Capcom

Capcom je bio više nego konzistentan sa rimejkovima svoje Resident Evil franšize, sa izdavanjem Resident Evil 2 i 3 Remake-a 2019. i 2020. godine.

Studio je napravio pozitivan imidž u ovoj niši i dokazao je fanovima da mogu da isporuče odlične rimejkove svojih igara zadržavajući suštinu originalne igre i koristeći najnoviji hardver i tehnologiju kako bi fanovima pružili impresivnije iskustvo.

Dok će Resident Evil 4 biti najnoviji i najočekivaniji dodatak u sagi kao remake izdanja, dva nova trejdmarka kompanije Capcom nagoveštavaju Remake Resident Evil Director’s Cut izdanja(Resident Evil 1 ali sa Demo za Resident Evil 2).

Kao što je primetio korisnik Twittera @Tippy_Power, Capcom je nedavno podneo zahtev za zaštitni znak termina; S.T.A.R.S. DEP RACCOON POLICE i Resident Evil Director’s Cut.

Datumi podnošenja oba “žiga” su 7. i 8. decembar 2022. godine. Interesantna stvar koju treba primetiti je da je Capcom već registrovao ove žigove još 1997. pre nego što je Resident Evil Director’s Cut izašao 1998. godine.

Međutim, trademark za ove termine je poništen 2012. godine zbog politike koju je sprovodilo regulatorno telo da se zaštićeni termini zadrže u upotrebi. Stoga, ponovno registrovanje ovih uslova ukazuje da Capcom planira da ih ponovo koristi.

Imajući na umu rezultate studija sa čestim rimejkovima igara Resident Evil u poslednje vreme, ne bi trebalo da bude iznenađenje ako Capcom u budućnosti najavi remake Resident Evil Director’s Cut, taman kako bi se čitav serijal objedinio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top