Domaća Scena

Play!Con Winter 2022: Goran Rajšić – Pričamo o: “Ripout”

U poslednjem vikendu novembra održan je Games.Con festival koji se vratio na velika vrata Beogradskog Sajma nakon pauze zbog korona virusa. Trodnevni događaj je bio i te kako posećen, a članovi Play! ekipe su prisustvovali ne samo kao fanovi igara već kao i učesnici. U okviru Games.Con-a održali smo našu petu po redu konvenciju – Play!Con Winter 2022.

Za razliku od prethodnih događaja koji su se zbog pandemije održavali isključivo onlajn, sada smo na Games.Con sajmu bili uživo sa gostima iz domaće i regionalne gejming industrije koji su govorili o svojim igrama, koje smo ujedno mogli isprobati na samom sajmu, kao i o iskustvima u radu na igrama iz više uglova.

Ako niste bili u prilici da dođete na Play!Con, bez brige, sav materijal je snimljen i biće uskoro ovekovečen na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu u svojoj celosti, tako da predavanje svakog gosta možete zasebno pogledati i tako potencijalno izvući korisne savete ako planirate da se upustite u pravljenje igara.

Naš sledeći gost bio je Goran Rajšić, Creative Director iz studija Pet Project Games, koji nam je ispričao nešto više o igri Ripout.

Pet Project Games je game studio iz Beograda, formiran 2020 godine. Iako postoji tek nešto više od dve godine, čine ga iskusni članovi industrije video igara, predvođeni veteranima koji se više od dve decenije bave razvojem igara. Članovi tima su u razim sastavima do sada objavili više od 10 uspešnih igara dok će kroz Pet Project izdati do sada najambiciozniji projekat.

Prvi projekat studija je RIPOUT, kooperativni SF shooter izrađen u Unreal engineu. Proceduralno generisani nivoi kriju mnogobrojna čudovišta koja su sposobna da se rekonfigurišu i spajaju. Ni igrač nije bez keca u rukavu – vaša puška je ujedno i vaš ljubimac koji skače na protivnike i eliminiše ih! Cilj studija je formiranje beskompromisnog igračkog iskustva namenjenog gamerima sa dužim stažom. Sve to unutar horor naučno-fantastičnog okruženja koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U sledećem videu ćemo gledati dizajnera zvuka i kompozitora Pavla Dinulovića!

Pratite zvanični Play!Zine YouTube kanal za nova predavanja sa Play!Con Winter 2022 konferencije!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top