Opisi igara

Božićna atmosfera u prostom formatu: Santa’s Gifts recenzija

Božićna i novogodišnja atmosfera je uveliko prisutna, tako da je red da se zaigraju i neke igre u tom maniru dok se u pozadini čuje prigodna praznična muzika ili zvuci pucketanja kamina, bilo uživo ili desetočasovna verzija sa Jutjuba.

Umesto vraćanja starijim igrama, u skladu sa dočekom Nove godine, bilo je red zaigrati i nešto potpuno novo. Generalno nema nešto preterano visokobudžetnih božićnih igara, te je uvek prisutna nostalgija za onim starijim naslovima koje je većina nas i igrala. Tako je i sada sa sveže objavljenom igrom zvanom Santa’s Gifts.

Santa’s Gifts je jako skromna igra u vidu zagonetalice gde je potrebno koristiti samo jedan klik kako biste razbili ledene blokove i omogućili da poklon u vidu lopte dopre u ruke Deda Mraza. Naravno, nije sve tako prosto, već je potrebno omogućiti da se lopta otkotrlja do dekice. Potrebno je taktički razbiti ledenu prepreku kako bi neka lopta pogurala glavnu, napraviti padinu ili oboriti drvenu podlogu kako bi se stekli uslovi da poklon završi gde treba. Usput, potrebno je sakupiti sve tri zvezdice, što je glavni pokazatelj uspešnosti u prelaženju nivoa, obzirom da je vreme za razmišljanje neograničeno. Takođe, zvezdice nisu statične, već se konstantno kreću u smerovima gore-dole ili levo-desno, pa je potrebno imati i dobar tajming kako bi se sakupile dok se poklon kreće ka cilju.

Težina raste sa svakim nivoom, kojih ima svega 15, ali će vas izazovna fizika naterati da dobro mućnete glavom da biste svaki nivo uspešno prešli i sakupili sve zvezdice. I to je u suštini to – Santa’s Gifts je jako kratko i minijaturno iskustvo koje ne donosi preterano puno sadržaja, ali ipak taman dovoljno da osetite tu toplu atmosferu novogodišnjeg perioda.

Za to su zaslužne i skladne muzičke numere koje se smenjuju u pozadini, što je lepa stvar i daje igri na finom šmeku. Grafički stil je prijatan, ali ništa preterano, tako da ćete igru verovatno brzo zaboraviti kao i doček Nove godine, pogotovu ako prebrzo punite čašicu.

Igra nije ništa specijalno, već je običan naslov da se upotpuni slobodno vreme i zadovolji želja za nostalgijom. Igra to dobro radi ali sa jako malo nivoa i sadržaja. A i grafika je prilično zastarela s obzirom da ulazimo u 2023. godinu, sa i te kako lako dostupnim modernim besplatnim alatima za izradu video igara.

Ako želite da ubijete vreme ili da date klincima da se mlate sa zagonetkama baziranim na fizici, isprobajte Santa’s Gifts – igra košta samo 3 evra na Steamu.

Autor: Milan Janković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Santa's Gifts

3€
6

6

6.0/10

Za:

  • Atmosfera praznika
  • Zagonetke

Protiv:

  • Užasno kratko
  • Previše prosta grafika
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top