Vesti

Elden Ring premašio The Witcher 3 i Last of Us 2 kao igra sa najviše GOTY nagrada

FOTO: FromSoftware

Elden Ring je naizgled nadmašio The Last of Us 2 i postao igra sa najviše GOTY nagrada u istoriji. FromSoftwareov epski otvoreni svet objavljen prošle godine do skoro opšteg priznanja kritike, pozdravljen kao jedna od najboljih video igara ikada napravljenih. Čak i uz žestoku konkurenciju poput PlayStation ekskluzive God of War Ragnarok, Elden Ring je uspeo da odnese kući više nagrada za igru godine nego bilo koji drugi naslov koji je objavljen 2022. godine.

Lopta se zakotrljala na pobedu Elden Ringa za Igru godine kada je osvojila GOTY na The Game Awards 2022. Nakon pobede Elden Ring u igri godine na The Game Awards, razne druge publikacije su je takođe proglasile svojom igrom godine . Pod pretpostavkom da je matematika tačna, Elden Ring je osvojio GOTY nagradu neverovatnih 324 puta, nadmašivši prethodni rekord koji je postavio The Last of Us 2 2020. godine, a pre toga The Witcher 3 2015.

The Last of Us 2 je postavio svetski rekord za većinu GOTY nagrada kada je osvojio 322 pobede u 2020. To znači da je Elden Ring za dlaku pobedio hvaljenu igru Naughty Dog-a za dve GOTY nagrade. Ovo je sve prema korisnicima iz Resetera (kako je primetio GamesRadar) koji su zbrojili GOTY titule Elden Ringa.

Vredi istaći da nedavni rekordi koje su postavili The Last of Us 2 i Elden Ring treba da imaju zvezdicu pored njih. Iako je tačno da su oboje tehnički imali više nagrada za igru godine nego bilo koja druga igra u istoriji u vreme kada su objavili, oni takođe imaju priliku da dobiju više GOTY nagrada nego prethodne igre. Sada postoji mnogo više publikacija za video igre nego što ih je bilo 2000-ih ili 90-ih, tako da te starije igre zaista nisu imale fer priliku da zarade ovaj rekord ili da ga održe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top