PC

Glasine – Iznova započet razvoj za Xbox ekskluzivu Fable

Poslednjih mnogo godina, Microsoft je donekle bio poznat kao kompanija koja najavljuje mnoge igre, ali nekako se čini da nisu u stanju da ove naslove dovedu na cilj. Nakon razvojnih problema sa Perfect Dark, Everwild i još mnogo toga, čini se da je dugo očekivana Fable igra u potpunosti ukinuta, a tim počinje od nule na potpuno novom endžinu.

Kao odgovor na tvit industrijskog novinara Džejsona Šrajera koji je govorio o dugom vremenu razvoja modernih video igara, Endi Robinson iz VGC-a se oglasio tvrdnjom da bi „Fable mogao da se pojavi pre kraja ove generacije“ – sugerišući da je igra dalje zaostaje u razvoju nego što su se neki nadali.

Nakon toga, dodatne detalje je podelio ‘Idle Sloth’ fokusiran na Xbox, čije glasine tvrde da je Fable interno u potpunosti ponovo pokrenut, pošto je „najnoviju verziju nove igre većina tima smatrala ‘nemogućom za igranje’.”

Kao deo ovoga, tim u Playground Games navodno prebacuje projekat sa sopstvenog Forzatech motora na mnogo sveprisutniji Unreal Engine (iako ne znamo da li je to Unreal 4 ili 5).

Izneto je još nekoliko detalja, tvrdeći da je Forzatech verzija Fable-a bila samo četvrtina urađenog, što znači da je igra još uvek bila daleko čak i pre ponovnog pokretanja. Uz to, interno ciljno izdanje za ovu novu Unreal verziju Fable-a je navodno četvrti kvartal 2024. – iako ne bi bilo iznenađujuće ni najmanje da vidimo da to bude pomereno mnogo dalje.

Naravno, pošto je ovo glasina, treba je uzeti sa rezervom. Ipak, izgleda kao da se nažalost još jedan Xbox naslov bori da izađe iz razvoja i u ruke željno iščekujućih igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top