PC

Steam nastavlja sa postavljanjem novih rekorda po broju korisnika

FOTO: Valve

Tokom proteklih nekoliko godina, videli smo da Steam platforma raste iz velikom brzinom, nadmašujući sopstveni broj istovremenih korisnika na polu-redovnoj osnovi. Sada je platforma dostigla novu veliku prekretnicu, sa više od 33 miliona korisnika u isto vreme – i to sa preko 10 miliona koji igra istovremeno.

Kako je bilo dostupno za gledanje na SteamDB-u, u vikendu za nama je Valveova platforma oborila sopstveni rekord istovremenih korisnika sa više od 33 miliona Steam igrača onlajn – tačnije 33,078,963. U poslednje tri godine – uz pomoć COVID-19 – Steamov broj istovremenih korisnika je u stalnom porastu, a platforma je prvi put dostigla 20 miliona istovremenih korisnika još u martu 2020. godine.

Štaviše, pored ovog oborenog rekorda, postignut je još jedan, sa više od 10 miliona igrača istovremeno u igri (tačnije 10.284.568) po prvi put. Naravno, istovremeni korisnici rastu i opadaju, a od dostizanja rekorda, broj istovremenih korisnika je sada pao na 22 miliona sa 5,6 miliona u igri.

Ipak, 33 miliona istovremenih korisnika čak i na trenutak je veliki podvig, a s obzirom na putanju rasta platforme, biće samo pitanje vremena kada će takva brojka biti više norma nego izuzetak.

Iako nije jedini izlog na PC-u, Steam je svakako najveći. Međutim, pošto drugi klijenti kao što su GOG i Epic Games Store nastavljaju da dobijaju publiku, biće znatiželjno videti da li će Valveova zvezda predvodnica zauvek vladati, ili je trenutno na svom maksimumu, ili blizu njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top