Nintendo Switch

Ubisoft dao izjavu zbog neuspeha Mario + Rabbids: Sparks of Hope

2022. nije bila sjajna godina za Ubisoft. Francuski izdavač igara patio je od brojnih kontroverzi dok je takođe objavio prilično mali broj igara. Nažalost, ono nekoliko naslova koje su objavili nisu imali dobre rezultate, a Ubisoft je komentarisao njihov relativni nedostatak uspeha.

Kao deo izveštaja koji je objavio izdavač, Ubisoft je otkrio da se jedan od njihovih najvećih naslova u 2022. – Mario + Rabbids: Sparks of Hope – nije prodavao onako dobro kako su očekivali, a suosnivač i izvršni direktor Ubisofta Iv Gimo je objavio izjavu, govoreći:

„Očigledno smo razočarani našim nedavnim učinkom. Suočavamo se sa suprotstavljenom tržišnom dinamikom dok industrija nastavlja da se pomera ka mega-brendovima i večitim live service igrama, u kontekstu pogoršanja ekonomskih uslova koji utiču na potrošnju igrača.

On je nastavio: „Uprkos odličnim ocenama i prijemu igrača, kao i ambicioznom marketinškom planu, bili smo iznenađeni lošim učinkom Mario + Rabbids: Sparks of Hope u poslednjim nedeljama 2022. godine, i početkom januara. Just Dance 2023 takođe je imao loš učinak. Zbog toga, uz odobrenje Upravnog odbora, danas donosimo dodatne važne strateške i operativne odluke. Ključno je da nastavimo sa prilagođavanjem naše organizacije, da dodatno ojačamo naše izvršenje i da obezbedimo da obezbedemo neverovatne igre igračima, kao i stvaranje velike vrednosti.”

Kao što je Gimo pomenuo, Sparks of Hope su dobro primili i kritičari i fanovi, a nastavak strateške igre je generalno prihvaćen kao bolji od prvog. Uz to, Nintendo Switch sigurno pokazuje svoju starost, pa je možda taj faktor doprineo ovom neuspehu. Biće zanimljivo videti da li će se igra okrenuti za 180 u nekom trenutku tokom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top