PC

Ubisoft ismevan u potrazi za kupcem

FOTO: Ubisoft

Poslednjih godina videli smo obnovljeni fokus velikih kompanija za spajanje ili preuzimanje manjih developera i izdavača. Ubisoft je navodno predlagao brojne potencijalne akvizicije i spajanja sa različitim stranama, ali su navodno „uglavnom bili ismejani“.

U tvitu koji je objavio Jeff Grubb, insajder iz industrije tvrdi da je Ubisoft bezuspešno pokušavao da se proširi spajanjem i akvizicijama, rekavši:

„Ubisoft je definitivno već obavio krugove predlaganja akvizicija i spajanja sa drugim sličnim kompanijama, i uglavnom je bio ismejan. Previše je nezgrapno. Njegova snaga je bila njegova distribuirana razvojna struktura, a sada je to albatros.”

Dalje komentarišući ovu situaciju, Grub je izneo sopstvenu perspektivu o tome, rekavši: „Nadam se da će to pokušati da se prevaziđe jer mislim da bi moglo da zadrži više ljudi nego da je pokušalo da se ’smanji‘ za kupovinu. U svakom slučaju, izgleda mračno. Pravljenje igara je težak posao.”

Na pitanje jednog ispitanika „Da li bismo mogli da vidimo veliko smanjenje i fokusiramo se na nekoliko osnovnih franšiza?“ Grub je odgovorio jednostavno rekavši „Mislim da je sve na stolu“.

2022. nije bila sjajna godina za Ubisoft, jer je izdavač patio od brojnih kontroverzi, kašnjenja i otkazivanja igara. Nažalost, izgleda da će 2023. početi manje nego sjajno, sa još 3 otkazane igre, a Skull & Bones je ponovo pomerene, i to po 6. put. Biće zanimljivo videti da li će Ubisoft na kraju naći partnera za spajanje – i da li bi to na kraju bio dobar potez za izdavača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top