Filmovi-Serije

The Last of Us HBO serija – rekordna gledanost i 99% na Rotten Tomatoes

FOTO: PLAY!

Posle višemesečnog iščekivanja, premijerno je prikazana prva epizoda HBO-ovog The Last of Us, dovodeći univerzalno hvaljenu video igru u drugačiji format za staru i novu publiku. Čini se da će serija biti velika i za HBO i za Sony, pošto je premijera oborila rekorde po publici.

Kako je izvestio Deadline, sa 4,7 miliona gledalaca tokom emitovanja, The Last of Us je bio drugi najveći debi za HBO od 2010. godine, sa samo House of the Dragon koji ga je nadmašio (iako je potonji naravno direktno povezan sa najpopularnijom emisijom HBO-a svih vremena ‘Igra prestola’).

Za neka dalja poređenja, još jedna popularna HBO produkcija – Euphoria – predstavila je svoju drugu sezonu pred 2,4 miliona gledalaca. Ta emisija je na kraju prikupila nešto manje od 20 miliona gledalaca za svaku epizodu, što znači da će The Last of Us nesumnjivo rasti dalje tokom vremena.

Govoreći o uspehu njenog debija, kreatori emisije Kreg Mazin i Nil Drukman rekli su: „Naš fokus je bio jednostavno da napravimo najbolju moguću adaptaciju ove voljene priče za što veću publiku. Presrećni smo što vidimo koliko je fanova, starih i novih, dočekalo The Last of Us u svoje domove i svoja srca.”

Otkako je embargo na recenzije prvi put ukinut, The Last of Us je uživao u zaista impresivnom kritičkom prijemu, a emisija trenutno ima 99% na Rotten Tomatoes i 9,5 na IMDB-u.

Play! je bio na premijeri Last of Us serije, održane u Cineplexx bioskopu u TV Galerija ove nedelje i moramo priznati da smo oduševljeni adaptacijom i vernošću ka video igrama. Naravno, ostaje da sačekamo i ostale epizode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top