PC

Distopija se prodaje – Detroit: Become Human prodat u preko 8 miliona primeraka

FOTO: Quantic Dream

Quantic Dream je bio relativno kontroverzan studio poslednjih godina – zbog navodnih negativnih uslova na radnom mestu i slično – ali izgleda kao da je najnovije izdanje kompanije mnogo manje vezan za te negativne stvari, jer je Detroit: Become Human zvanično prodat u preko 8 miliona primeraka.

Objavljujući saopštenje za javnost, francuski studio je rekao: „Quantic Dream, nagrađivani studio na čelu interaktivnog pripovedanja, sa ponosom danas objavljuje trajni uspeh svoje video igre Detroit: Become Human, koja je premašila prekretnicu od više od 2,5 miliona prodatih jedinica na računaru, akumulirajući preko 8 miliona primeraka prodatih širom sveta na svim platformama (isključujući kopije dobijene iz usluge pretplate).“

U razgovoru o uspehu igre, ko-izvršni direktor Quantic Dream-a „Guillaume de Fondaumiere“ rekao je „2022. je bila izuzetna za Quantic Dream. Ostvarili smo značajno povećanje prodaje naše tri istorijske PC igre u poređenju sa 2021. godinom, što je neobičan fenomen koji se nadovezuje na već odlične prodajne rezultate zabeležene u prethodne tri godine.”

On je dodao: „Nastavak uspeha Detroit: Become Human, ali i Heavy Rain i Beyond: Two Souls, je zbog kvaliteta ovih naslova, njihove trajne privlačnosti za PC igrače, kao i temeljnog i dugoročnog rada našeg Izdavačkog tima. Sa zadovoljstvom predstavljamo naše radove sve široj i mlađoj publici, i to na svim kontinentima.”

Govoreći posebno o PC izdanjima, izvršni direktor je zaključio rekavši „Krajem 2022. godine, takođe smo videli rekordan nivo ’liste želja’ za ova tri naslova, što nam daje nadu za jednako izuzetnu 2023.“.

Zanimljivo je videti sporu, ali stabilnu prodaju koju vidi Detroit: Become Human – iako imajući u vidu činjenicu da je igra prvi put objavljena još 2018. njen kontinuirani uspeh bez sumnje predstavlja olakšanje za Quantic Dream.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top