PC

Najiščekivanija igra na Steamu izlazi 8 meseci kasnije zbog problema sa imenom, fanovi sumnjaju u njeno postojanje

FOTO: Fntastic

The Day Before je izazvao veliku popularnost tokom prošle godine, postao je igra na listi najželjenijih na Steam-u i zaradio je mesta na velikim javnim predavanjima, uključujući Nvidijin nedavni GeForce Special Event na CES-u. Međutim, fanovi su sve više zabrinuti zbog napretka razvoja igre, pošto je obećani trejler za igru pomeren, zajedno sa objavljivanjem igre.

The Day Before je trebalo da bude lansiran 1. marta kroz Early Access. Međutim, u poslednja 24 sata, postalo je jasno da studio koji stoji iza igre, Fntastic, ne poseduje trademark, jer je igra najavljena pre nego što je kompanija podnela zahtev za nju. Sada privatno lice drži zaštitni znak za ime igre, a Fntastic tek treba da reši situaciju.

Zbog toga, Fntastic tvrdi da mora da odloži igru, pomerajući datum izlaska na novembar 2023. Studio takođe kaže da treba da se konsultuje sa svojim advokatima pre nego što objavi obećani snimak igre, koji je trebalo da bude objavljen negde tokom ove nedelje.

Zanimljivo je da je Steam stranica za The Day Before takođe misteriozno nestala sinoć, jedan dan pre Fntastic-ovog planiranog otkrivanja. Ovo je navelo neke da sumnjaju u legitimnost proizvoda koji se pravi. Tvrdi se da snimci viđeni u prethodnim alfa verzijama koriste unapred napravljena sredstva, a postoji zabrinutost da neki od prethodno prikazanih snimaka nisu reprezentativni za stvarnu igru.

Fntastic takođe nije bio savršen sa svojom komunikacijom. Kao što Forge Gaming ističe u video snimku o tom pitanju, studio je ranije najavljivao „velika otkrića“ samo da bi potom objavio ažuriranja programera u stilu vlog-a bez novih informacija ili snimaka igre.

Situacija se sada poredi sa sličnim problemom sa kompanijom poznatom kao Blue Box Games.

Blue Box Games je stekao ime svojom navodno pravom horor igrom, Abandoned, koja je najavljena tokom PlayStation izložbe i od tada je rutinski odlagana. Taj studio je takođe obećao da će prikazati snimke, samo da bi najavio kašnjenje kada sat otkuca. Fntastic je na sličan način dao obećanja i nije ih ispunio, do tačke u kojoj čak i neki zvanični Discord modovi igre dovode u pitanje da li The Day Before postoji ili ne. Međutim, dok je Blue Box objavio i uklonio neuspešne projekte, Fntastic ima u najmanju ruku još jedan dostupan proizvod – Prop Night, igru koja je i danas dostupna na Steam-u, iako ima pomešane kritike.

Osim Prop Night i The Day Before, Fntastic takođe ima svoju aplikaciju u razvoju, poznatu kao Continent, koju studio navodno koristi interno za upravljanje i komunikaciju sa svojom udaljenom radnom snagom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top