Domaća Scena

Ljubitelji domaće avijacije rekreirali gomilu srpskih aerodroma u Microsoft Flight Simulator 2020

Microsoft Flight Simulator iz 2020. godine je igra za koju se slobodno može reći da sa sobom vuče ogromna tehnološka unapređenja, a ako ste jedni od onih koji obožavaju letačke simulacije, onda znate i zašto.

U slučaju da ste zaboravili ili ne znate o čemu se radi, evo kratkog podsećanja. Microsoft Flight Simulator je prva igra koja nudi praktično čitavu planetu za igranje i obletanje avionima. Asobo Studio i Microsoft su iskoristili preko 2 petabajta (2 miliona GB) podataka u vidu satelitskih snimaka kako bi Zemlju rekreirali u digitalnoj formi. Pored samih satelitskih snimaka, oko 500 gradova je snimljeno detaljnije pomoću naprednih kamera sa metodom fotogrametrije.

Microsoft Flight Simulator je oduševio fanove simulacija letenja, kao i one koji prate tehnološke novine u svetu video igara. Naravno, tu nije bio kraj, pošto je sam Asobo izdao gomilu ekspanzija i osveženja u vidu novog sadržaja sa detaljnijim lokacijama i aerodromima, što je dodatno podiglo kvalitet igre.

Pročitajte još: Od belih linija do fotorealizma – Istorija Microsoft Flight Simulator serijala

Mimo toga imamo i modere koji su se posvetili lokacijama koje developer baš i ne smatra atraktivnim za usku bazu igrača. Baš zato nam je dosta zanimljiva priča ljubitelja avijacije iz Srbije, koji kroz najnoviji Flight Simulator pružaju podršku domaćim aero klubovima širom naše zemlje.

Ekipu čine Goran Ognjanović, animator i nekadašnji kontrolor letenja koji u svom portfoliju ima holivudske hitove Deadpool 2, Black Panther i mnoge druge, zatim profesionalni vojni i civilni pilot-instruktor Dejan Beda i senior 3D animator Slobodan Subin.

Ova mala ekipa je dizajnirala gomilu domaćih aerodroma za FS 2020, tačnije njih 14, kao i aerodrom u Banja Luci. Svi domaći aerodromi su kreirani sa izuzetno visokom preciznošću, gde svi elementi odgovaraju parametrima iz stvarnosti. Sve je potpuno realistično i tačno – izgled pisti, okolina, hangari, okolne zgrade, nadmorska visina, prilazi i ostali detalji su verno rekreirani. Doduše moram priznati da borski aerodrom (blizu kojeg živim) u stvarnom životu zbog zapuštenosti ne izgleda ni blizu kao ovaj u FS 2020.

Sem svoje ljubavi prema avijaciji sa ovih prostora, tim želi da podigne svest i pruži podršku domaćim aeroklubovima koji se nalaze u generalno teškoj situaciji u našoj zemlji.

Svi aerodromi koje su Goran, Dejan i Boba kreirali za Flight Simulator 2020 su potpuno besplatni za preuzimanje, zajedno sa avionima koje su takođe izradili. Sve ih možete preuzeti putem ovog linka.

Ako želite da saznate nešto više o našim aerodromima i celom procesu njihove rekreacije u FS 2020, ili da naučite nešto o letenju i navigaciji, posetite discord kanal ФС2020 Србија: https://discord.gg/Q3dmCmnb

U prilogu ispod možete videti još nekoliko fotografija domaćih aerodroma:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top