PC

Uprkos pozivima na bojkot, Hogwarts Legacy već obara rekorde

FOTO: Avalanche Software

Vidi se da je svet predugo čekao na neku Harry Potter igru.

Hogwarts Legacy još uvek nije zvanično objavljen (to će se desiti sutra), već je dostupan samo fanovima koji su prednaručili igru. Ovaj naslov i pored toga, kao i aktuelne kontroverze oko izjava Roulingove o transrodnim osobama, obara rekorde.

Hogwarts Legacy već obara rekorde gledanosti na Twitch-u. Samo na osnovu broja prednarudžbina, očekivalo se da će igra Avalanche Software biti dobra, a sada svet igara počinje da uviđa koliko interesovanja Hogwarts Legacy zapravo izaziva.

Očekivanje ovog trenutka se gradilo mesecima, možda čak i godinama, otkako su snimci igre Hogwarts Legacy prvi put procurili 2018. godine. Iako je igra donela negativne konotacije za neke, čini se da je ideja o pohađanju magijske škole izazvala interesovanje među fanovima i čak i u onima koji nisu toliko uključeni u fandom. Hogwarts Legacy je bila među najpopularnijim igarama koje su prethodno poručene na PS5 dok je vodila na listi želja na Steam-u, kao i do danas. Izgledalo je da bi Hogwarts Legacy već mogao da postane jedna od najvećih igara 2023. godine, a dokazi počinju da se materijalizuju i na Twitch striming platformi. Ovde je igra postavila rekord po broju istovremene publike za singlplejer igru – preko 1,2 miliona gledalaca.

Međutim, to nije slučaj samo na Twitchu.

(tekst se nastavlja ispod)

Hogwarts Legacy, prema poslednjem prebrojavanju, imao je maksimalno 489.139 igrača na Steam-u, svaki dan je bio veći od prethodnog. Juče je to bilo dovoljno da pređe Fallout 4 koji je imao 472.962 igrača na Steam-u. To znači da Hogwarts Legacy sada stoji iza samo još jedne premijum igre za jednog igrača u istoriji Steam-a po broju istovremenih igrača, Cyberpunk 2077, koja je dostigla vrhunac od 1.054.388 igrača pri lansiranju (bez perioda ranog pristupa). Elden Ring, koji ima multiplejer komponentu, dostigao je vrhunac od 953,426 pre otprilike godinu dana. Igra dominira i na Epic Games Store, gde je na vrhu bestsellera, kao i na Amazonu, gde zauzima i prvo i drugo mesto po prodaji, sa standardnim i deluks izdanjem respektivno.

Sve se ovo dešava usred izuzetno zagrejanog “digitalnog rata” gde mnogi veruju da je igranje igre prećutno odobravanje transfobičnih komentara JK Rouling. Ovo je izazvalo mnoge debate o odvajanju umetnosti od umetnika i da li to možete ili ne možete učiniti u ovom slučaju. Ali realnost situacije je da šira javnost ili uopšte nije čula za ovu kontroverzu ili je jednostavno ne zanima. To neće značajno uticati na prodaju ili ukupan broj igrača u igri, ovi brojevi već ukazuju na to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top