PC

Najavljen slovenski cyberpunk naslov – SlavicPunk: Oldtimer

FOTO: Red Sqare Games

Cyberpunk žanr je ovih godina doživeo pravi procvat sa igrama koje odlično prikazuju distopijske svetove budućnosti kroz oči različitih protagonista. Najzapaženija igra je definitivno Cyberpunk 2077 koji je rešio većinu problema sa izlaska i sada uživa u drugom životu, a takođe imamo i Stray, Ghostrunner među novijima.

Budućnost žanra je takođe svetla, sa brojnim planiranim igrama. Najnoviji naslov koji se pridružuje listi će nama sa Balkana biti i najzanimljiviji jer se radi o sajberpank naslovu sa elementima slovenske kulture.

Krakovski developer Red Square Games najavio je SlavicPunk: Oldtimer, sajberpank izometrijsku pucačinu koji dolazi na PC preko Steam-a. Igra je zasnovana na delima Michala Golkovskog, poznatog poljskog autora naučne fantastike. On je taj koji je stvorio priču o Janusu — privatnom istražitelju sa problematičnom prošlošću, koji sada pokušava da reši neočekivani slučaj koji se vrti oko ukradenog nosača podataka, sve to dok se bori protiv sopstvenih unutrašnjih demona, urbanih bandi i skoro svemoćne korporacije odgovorne za propast grada koji je nekada nazivao svojim.

Igra nudi solidne sisteme borbe i kretanja, kao i modularni sistem nadogradnje oružja, zahvaljujući kojem igrači koji koračaju kroz mračne uglove grada mogu učiniti da svaki susret izgleda drugačije. Nivoi prepuni akcije sa stealth elementima, što će biti dosta zanimljivo videti. Kao i hakovanjem i rešavanjem zagonetki okoline. Ti elementi su prepleteni sporijim sekvencama istraživanja grada, sporednim misijama i dodatnim pričama.

“Jedinstven, inherentno slovenski pogled na svet sajberpanka sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim zahvaljujući svom oštrom, zajedljivom smislu za humor i pomalo pesimističkom pogledu na neonsko-sive nijanse okolne stvarnosti, istovremeno pružajući toliko potreban dah svežeg vazduha samom žanru.” stoji u detaljima pruženim od strane developera.

Igra će biti objavljena negde tokom 2023. godine, najverovatnije u drugoj polovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top