Vesti

Preuzimanje igara na Xbox konzolama će čuvati okolinu

FOTO: Microsoft

Krajem 2022. godine, Microsoft je počeo da radi na novom režimu uštede energije za Xbox konzole, omogućavajući preuzimanje i ažuriranje igara sa akcentom na smanjenu emisiju ugljenika. Novi režim uštede energije je neko vreme testiran u programu Xbox Insider i danas je dostupan svim korisnicima.

Ovomesečno ažuriranje Xbox OS-a donosi novi energy režim, omogućavajući korisnicima da odrade planirana ažuriranja igara, aplikacija i OS-a tokom noćnog perioda održavanja. Microsoft koristi regionalne podatke o intenzitetu ugljenika za planiranje ovih ažuriranja, što znači da će tokom ažuriranja tokom ovog perioda veći udeo električne energije dolaziti iz izvora sa niskim sadržajem ugljenika u električnoj mreži. Dugoročno gledano, ovo bi trebalo da smanji zagađenje i možda račun za struju.

U najavi se dalje kaže: „Možete odabrati ono što vam najbolje odgovara i prilagoditi svoja podešavanja u bilo kom trenutku. Isključivanje (ušteda energije) smanjuje potrošnju do 20 puta kada je isključeno u poređenju sa Sleep opcijom. Za svake dve konzole koje pređu na uštedu energije na godinu dana, mi ćemo uštedeti ekvivalentnu količinu ugljenika koju ukloni jedno drvo zasađeno i koje je raslo deceniju.”

Postoji nekoliko drugih dodataka u ovom ažuriranju. Za početak, Microsoft ima nove funkcije Part and Chat, koje vam omogućavaju da vidite listu prethodnih partija i brzo se pridružite i ponovo pozovete ljude. Xbox sada radi sa aplikacijom Google Home, što vam omogućava da koristite telefon kao daljinski upravljač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top