Vesti

Bungie pobedio varalice! Prodavac Destiny cheat softvera mora da plati 4,3 miliona dolara odštete

FOTO: Bungie

Već nekoliko godina, pravni tim studija Bungie naporno radi na tužbama protiv kreatora cheat softvera. Jedan od najvećih slučajeva pokrenut je protiv AimJunkies, koji je prošle godine pokušao da tuži Bungie, ali bezuspešno. Sudija na kraju stao na stranu developera u ovom slučaju, naloživši AimJunkiesu da plati preko 4 miliona dolara odštete.

Ova tužba nije prošla tako glatko kako bi Bungie želeo, jer je u početku sudija odbacio tužbu, što je otvorilo vrata AimJunkiesu za protivtužbu. Protivtužba je takođe odbačena i Bungie je ponovo podneo sopstveni slučaj. Kako je izvestio TorrentFreak, tokom arbitraže, sudija je stao na stranu Bungie-a po tom pitanju, naloživši AimJunkies-u da plati 4,3 miliona dolara odštete za distribuciju cheat softvera u Destiny 2.

Kako je izvestio TorrentFreak, otkriveno je da je AimJunkies prekršio DMCA nakon što je koristio reverse engineering tehnike za pronalaženje rupa u sigurnosnim sistemima studija Bungie. Sve u svemu, ukupan iznos štete iznosi otprilike 2.500 dolara po svakom činu “zloupotrebe” ovih sistema.

Pravni podnesci pokazuju da je prodato oko 1.361 kopija AimJunkiesovog Destiny 2 softvera za varanje. Iako biste pomislili da bi gubitak ovakvog slučaja prisilio prodavca ovakvog softvera da se zatvori, AimJunkies je nažalost i dalje aktivan, iako su njegovi Destiny cheatovi uklonjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top