Nintendo Switch

Microsoft i Nintendo potpisali 10-godišnji ugovor za Call of Duty igre na Nintendo konzolama

Kako je Call of Duty postao centralna tačka za regulatore koji istražuju Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda, kompanija je odlučila da stavi sve svoje adute na sto, obećavajući da će zadržati seriju na više platformi i čak slati desetogodišnje ugovore sa kompanijama Sony, Nintendo, pa čak i Valve kako bi se osiguralo da igre ostanu dostupne na uređajima koji nisu Xbox. Dok se činilo da su Valve i Sony prosledili ugovor, Nintendo je potpisao.

Majkrosoftov Bred Smit otkrio je danas da su Nintendo i Microsoft sada potpisali „obavezujući 10-godišnji zakonski ugovor da se Call of Duty dovede Nintendo igračima istog dana kada i Xbox“. Dogovor označava ogromnu prekretnicu, jer je Call of Duty istorijski preskakao Nintendo konzole, posebno tokom poslednje decenije.

Dok citat objavljen kao slika na Twitteru navodi Call of Duty, Smitov tvit jednostavno kaže „Xbox igre“, što ukazuje da je možda Microsoft voljan da više svojih franšiza donese na više platformi.

Naravno, ovaj ugovor zavisi od odobrenja Microsoft-ove kupovine Activision Blizzarda. Trenutno ne postoje Call of Duty studiji koji rade na Nintendo platformama, tako da ako dogovor propadne, malo je verovatno da će Activision sam nastaviti ovim putem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top