Nintendo Switch

Microsoft tvrdi da Call of Duty i Warzone igre mogu nativno raditi na Switch konzoli

Iako je Microsoft potpisao pravni ugovor sa Nintendo-om da uvede Call of Duty igre na Nintendo konzole ako akvizicija Activision Blizzarda prođe, bilo je sumnje da li ćemo Call of Duty videti na Switch-u ili ne. Kako se ispostavilo, Microsoft je prilično uveren da bi mogao da pokrene izvornu verziju igre, čak i na zastarelom Switch hardveru.

Mnogi od nas su pretpostavili da će Call of Duty na Switch služiti kao rešenje zasnovano na cloud tehnologiji, kao i niz drugih third-party AAA igara na sistemu. Britanski CMA je takođe sumnjao u Microsoftovu sposobnost da na izvornom nivou prenese Call of Duty na Switch, na šta je kompanija sada odgovorila, tvrdeći da bi igra mogla da radi na Nintendo-ovoj platformi trenutne generacije.

„Tim za razvoj Activision-a ima dugu istoriju optimizacije performansi igara za dostupne hardverske mogućnosti“, stoji u odgovoru Microsoft-a. „Stranke su uverene da pored Warzone, CoD buy-to-play naslovi (npr. CoD: Modern Warfare 2) mogu da se optimizuju za blagovremeno pokretanje na Nintendo Switch-u koristeći standardne tehnike koje su korišćene za dostavljanje igara kao što su Apex Legends, DOOM Eternal, Fortnite i Crysis 3 za Switch“.

Iako su mnoge pucačine velikih imena dovedene na Switch, ove igre često rade loše i sa znatno smanjenim grafičkim postavkama u poređenju sa verzijama za Xbox ili Playstation. Ipak, priča se da bi Nintendo sistem sledeće generacije mogao biti objavljen do kraja sledeće godine, tako da bi ovaj problem mogao da nestane veoma brzo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top