PlayStation 4

Šef Playstationa žestoko želi da stane na put Majkrosoftovoj kupovini Activision-Blizzarda

Planirana akvizicija Activision Blizzard-a od strane Microsofta ne prolazi glatko, dok je čitava muka postajala sve zamršenija jer se Sony svim silama trudi da ubedi regulatore da blokiraju posao, dok Microsoft čini sve što može da ga odobri. Jedna od najvećih tačaka za razgovor bilo je šta će se desiti sa Call of Duty franšizom ako dogovor prođe. Međutim, iz perspektive kompanije Sony, čini se da njihove zamerke potiču iz celog ugovora u celini, a direktor Playstationa Džim Rajan je navodno rekao „Ne želim novi Call of Duty ugovor. Samo želim da blokiram vaše spajanje.”

Microsoftova akvizicija Activision Blizzarda bila je u stanju neizvesnosti jer strane sa svih strana iznose svoja mišljenja o ovom poslu vrijednom skoro 70 milijardi dolara. Pošto je Call of Duty jedna od najvećih franšiza u industriji igara, veliki deo diskursa oko ugovora odnosio se na to da COD ostane na drugim platformama ako dogovor prođe.

Govoreći o tekućim diskusijama, EVP korporativnih poslova i CCO Activision Blizzarda Lulu Cheng je na Tvitter-u ponudila neke unutrašnje informacije, rekavši:

„Majkrosoft je ponudio Soniju (dominantnom lideru konzola više od jedne decenije, sa 80% tržišnog udela) 10-godišnji ugovor pod daleko boljim uslovima nego što bi Soni ikada dobio od nas. Takođe smo ponudili Soni garantovani dugoročni pristup Call of Duty franšizi. Ali oni stalno odbijaju. Zašto? Izvršni direktor SIE [Džim Rajan] odgovorio je na to pitanje u Briselu. Po njegovim rečima: „Ne želim novi Call of Duty ugovor. Samo želim da blokiram vaše spajanje.”

Ovaj komentar je navodno dat 21. februara, što znači da se mnogo toga moglo promeniti između sada i tada, ali je ipak veoma interesantno videti da iz perspektive kompanije Soni, nije stvar u dobijanju dobrog Call of Duty ugovora.

Naravno, dok je COD najveća franšiza Activision Blizzard-a, izdavač je dom bezbrojnih franšiza, malih i velikih, uključujući, ali svakako ne ograničavajući se na: Warcraft; Spyro The Dragon; Crash Bandicoot; Diablo; Overwatch; Guitar Hero; Tony Hawk ProSkater; Starcraft i Tenchu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top