PC

Microsoft potpisao 10-godišnji ugovor o dovođenju Xbox i CoD igara na rivalske cloud servise

FOTO: Microsoft/Xbox

Proteklih nedelja, Microsoft je potpisao zakonske ugovore za dovođenje Activision Blizzard naslova na dodatne platforme, uključujući Nintendo konzole i Nvidijin rivalski servis za cloud igre, GeForce Now. Microsoft želi da se ovde nagomila sa dodatnim ugovorima sa konkurentskim kompanijama.

Dok se Sony ne poigrava sa Microsoftovim 10-godišnjim ugovorom, druge kompanije prihvataju ponudu. Nvidia i Nintendo su već potpisali ponude od Majkrosofta, koje se zasnivaju na ugovoru o Activision Blizzardu koji su odobrili regulatori. Sada je kompanija potpisala dodatni ugovor sa Boosteroidom, provajderom cloud igara sa sedištem u Ukrajini.

Iako mnogi od vas verovatno nisu čuli za Boosteroid, on je jedan od većih provajdera igara u oblaku u Evropi sa partnerstvom sa AMD, Google, Philips, Intel, LG i drugim zvučnim kompanijama. Dogovor će omogućiti da Call of Duty i Xbox first-party naslovi budu dovedeni na servis Boosteroida.

Govoreći o ovom konkretnom dogovoru, predsednik Majkrosofta, Bred Smit, rekao je: „Ovo partnerstvo se zasniva na 430 miliona dolara u tehnologiji i finansijskoj pomoći koju smo pružili Ukrajini od nezakonite invazije Rusije, i predstavlja primer koraka koje ćemo nastaviti da preduzimamo da podržimo 160.000 ukrajinskih developera softvera. To takođe doprinosi našim nedavnim ugovorima sa Nintendo i Nvidia, čineći još jasnijim regulatorima da će naša akvizicija Activision Blizzarda učiniti “Call of Duty“ dostupnim na mnogo više uređaja nego ranije.“

Kao što je istakao Windows Central, ovo možda nije poslednji dogovor koji Microsoft ima u svom arsenalu, tako da ćemo možda videti još nekoliko ovih desetogodišnjih ugovora pre nego što regulatori u Velikoj Britaniji i EU donesu konačnu odluku o Activision Blizzard dogovoru krajem aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top