Vesti

Ogroman Diablo 4 mural osvanuo u francuskoj katedrali

FOTO: Screenshot

U katedrali Chapelle des Jesuites u Kambreju u Francuskoj postavljen je Diablo mural od oko 50 metara koji je naslikao poznati barokni umetnik Adam Miler.

Otvorena beta verzija Diablo IV je odmah iza ugla, a nova reklama za akciju samo pokazuje koliko je Blizzard posvećen developeru kada je u pitanju ispunjavanje obećanja igre da će predstojeći ARPG izgledati i osećati se kao slika iz gotičke ere.

Reklama, koju pripoveda glumac Čarls Dens (možda najpoznatiji po ulozi Tajvina Lanistera u igri prestola) sadrži epski mural instaliran na plafonu prave katedrale koji prikazuje bitku između snaga dobra i velikog Diabla IV  demona Lilith.

To je impresivan prizor i zahtevao je 220 kvadratnih metara platna koje je kasnije postavljeno na plafon i kupolu katedrale Chapelle des Jesuites u Kambreju. Mural je delo baroknog umetnika Adama Milera i drugih, a sadrži 20 jedinstvenih slika koje zajedno čine mural dužine 50 metara.

Hteli su nešto u baroknom stilu, a razmer i brzina su delovali pomalo suludo, pa sam pomislio da probamo“, rekao je Miler u video snimku.

Umetnički direktor Diabla IV Džon Miler rekao je da je glavni cilj bio da se napravi nešto „epsko u razmerama“ koje „poziva na vreme Mikelanđela i Da Vinčija i ovih starih majstora koji su definisali generaciju umetnosti.

Igrači koji dostignu nivo 25 u predstojećoj Diablo IV otvorenoj beta verziji i prijave se za nagradnu igru imaće pravo da im se lice doda na mural, „zauvek proslavljeno među svetim herojima franšize“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top